Γ.Στουρνάρας: Στόχος μας ένα νέο κούρεμα του χρέους

«Η διαπραγμάτευση όμως είναι δύσκολη»

Γ.Στουρνάρας: Στόχος μας ένα νέο κούρεμα του χρέους

​Προτεραιότητα για την Ελλάδα είναι πλέον η εξασφάλιση πρωτογενούς πλεονάσματος αφού ανοίγει την πόρτα για το «κούρεμα» του «επίσημου» χρέους. Αυτό τόνισε ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας από την Βουλή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Μίμη Ανδρουλάκη για την ευρωζώνη.

Ο υπουργός ωστόσο παραδέχθηκε ότι «αυτό δεν είναι απλό. Θέλει διαπραγμάτευση που δεν είναι εύκολη. Γιατί πρέπει να αποδείξουμε ότι είναι βιώσιμη η παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος και όχι ότι εξασφαλίσαμε φέτος 10 ευρώ αλλά δεν ξέρουμε τι θα γίνει μετά».

«Αυτό αν γίνει θα δημιουργήσει θετική ροπή στην εξέλιξη των πραγμάτων και θα φέρει μπροστά την έξοδο από την κρίση», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κος Στουρνάρας, αναφερόμενος στα βήματα που γίνονται για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, ενημέρωσε ότι αυτήν τη στιγμή, τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας διαμορφώνουν το νέο αναπτυξιακό μοντέλο και το νέο πρότυπο απασχόλησης με δεξαμενές σκέψης από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και εξέφρασε την αισιοδοξία του τόσο για τις αποκρατικοποιήσεις όσο και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top