Πότε θα ανοίξει τις κάνουλες για τις δόσεις η τρόικα;

Δείτε το χρονοδιάγραμμα του κυρίου Τόμσεν!!

Μπορεί κυβέρνηση και τρόικα να πανηγυρίζουν τη νέα συμφωνία τους, το θέμα όμως που καίει τον ελληνικό λαό αλλά και το οικονομικό επιτελείο είναι το πότε θα μπουν στα κρατικά ταμεία οι δόσεις των δανειστών !!

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ανέφερε ο σκληρός του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, το β΄ δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, προκειμένου να εγκρίνει τη συμμετοχή του, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, στη συνολική δόση των 6 δισ. ευρώ που πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα για το α΄ τρίμηνο εφέτος. Ενώ, από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιθανόν να εγκρίνει τα 4,2 δισ. ευρώ της συμμετοχής της (στη δόση των 6 δισ. ευρώ) στο Eurogroup στις 13 Μαΐου.

Με βάση όλα τα παραπάνω, η δόση των 6 δισ. ευ��ώ αναμένεται να εκταμιευθεί πριν από τις 20 Μαΐου, οπότε και λήγουν «ακούρευτα» ελληνικά ομόλογα, ύψους 5,6 δισ. ευρώ, που κατέχει η ΕΚΤ. Όσον αφορά στα 2,8 δισ. ευρώ («υπόλοιπο» από τον περασμένο Δεκέμβριο), αυτά αναμένεται να εγκριθούν σε Euro Working Group εντός του Απριλίου.

Βίντεο star

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top