Κάντε κουράγιο!!! Πλησιάζουμε την… Ανάπτυξη!

Τα 6 στοιχεία της Morgan Stanley που δείχνουν: ανάκαμψη της Ελλάδας!

Την ώρα που στη χώρα μας παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τις τελικές αποφάσεις στα θέματα «αγκάθια», έκθεση της Morgan Stanley μας φέρνει ευχάριστα νέα για την ελληνική οικονομία!!!

Πιο συγκεκριμένα, η Morgan Stanley εκτιμά ότι η ύφεση στη χώρα μας το 2013 θα κυμανθεί στο 4%, ενώ «βλέπει» επιστροφή στην ανάπτυξη από το 2014!!!

Μάλιστα η Morgan Stanley αναφέρει τους εξής σημαντικούς λόγους, χάρη στους οποίους θα ανακάμψει κατά την άποψή της η οικονομία της Ελλάδας:

1. Μπορεί μεν να μην έχει ξεκινήσει η ανάκαμψη, αλλά ορισμένα στοιχεία παρουσιάζουν λιγότερο αρνητική εικόνα, καθώς τα σοκ που "χτύπησαν" την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των ανησυχιών για Grexit, ξεκινούν να "διαλύονται", ενώ πλήρως σταθεροποιημένες εμφανίζονται οι ροές στις καταθέσεις.

2. Ενώ το Grexit απομακρύνεται, πολύ σκληρό για να εφαρμοστεί θεωρεί πως είναι και το σενάριο για νέο "κούρεμα" 60% σε ιδιώτες και επίσημους πιστωτές.

3. Φέτος αναμένεται πρωτογενές πλεόνασμα και σύντομα και πλεόνασμα στο ισοζύγιο πληρωμών.

4. Είναι περιορισμένος ο κίνδυνος μετάδοσης από την κυπριακή κρίση.

5. Κλείνει το κενό στην ανταγωνιστικότητα και με το μοναδιαίο κόστος εργασίας να αναμένεται να υποχωρήσει περαιτέρω, παύει να ισχύει το κίνητρο για έξοδο από το ευρώ.

6. Βασικό ρίσκο παραμένει η συνέχιση της πολιτικής και κοινωνικής στήριξης στο πρόγραμμα προσαρμογής, ενώ εστίες ανησυχίας εντοπίζονται και στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αν και υπάρχουν περιθώρια ελιγμών για επιτυχή κατάληξη και αποδέσμευση της δόσης.

Η έκθεση της Morgan Stanley, η οποία εμφανίζεται με ημερομηνία 5 Απριλίου του 2013 αναφέρει ακόμα ότι η σχέση ρίσκου και οφέλους είναι ιδιαίτερα ελκυστική για τα ελληνικά ομόλογα όπως έχει διαμορφωθεί.​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top