Λίστα Λαγκαρντ: Στην Προανακριτική ο Βενιζέλος

Κάμερες θέλει ο Μαρκογιαννάκης

Στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ πρόκειται να καταθέσει την Πέμπτη ο πρόε��ρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πρόκειται για το πρώτο πολιτικό πρόσωπο που προσέρχεται να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής.

Καταθέτοντας πριν από λίγες ημέρες ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης υποστήριξε ότι παρέδωσε στις 8 Ιουλίου του 2011 -και όχι τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου όπως αρχικά είχε δηλώσει- το επίμαχο usb με τη λίστα Λαγκάρντ στον κ. Βενιζέλο..

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., έγινε αντιγραφή στο usb το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας ανοίγονται τρία αρχεία από τον χρήστη user V.

Σημειώνεται ότι πρόεδρος της Προανακριτικής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, εξέφρασε την επιθυμία να υπάρχουν κάμερες στην αίθουσα (κάτι που δεν θα γίνει τελικά), καθώς αναμένεται "πόλεμος" μεταξύ του κ. Βενιζέλου και της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, ο κ. Μαρκογιαννάκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η Προανακριτική, αν χρειαστεί, να παραδώσει το πόρισμά της ακόμα και μετά το Πάσχα, καθώς σε καμία περίπτωση δεν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες της αν τα μέλη της δεν έχουν στα χέρια τους όλα τα στοιχεία που χρειάζονται.

Η κατάθεση Παπασταύρου

Ενώπιον της Επιτροπής κατέθεσε χθες ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρος, συνεργάτης του πρωθυπουργού, το όνομα του οποίου φέρεται να εμπλέκεται σε λογαριασμό 550 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Παπασταύρου φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν ήτα�� ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου λογαριασμού, αλλά πληρεξούσιος. Κάλεσε ακόμη την Επιτροπή να ζητήσει τη συνδρομή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, προκειμένου να εντοπιστούν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα στα οποία ανήκει ο εν λόγω λογαριασμός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top