Ε ρε ΣΔΟΕ που σας χρειάζεται: Άνεργος μηδενικού εισοδήματος με πλάκα χρυσού και Πόρσε!

Νέοι έλεγχοι, νέα λαβράκια: Γιατρός «ξέχασε» να δηλώσει 2 εκ. ευρώ!

Άμα ήταν έτσι η ανεργία, θα γιορτάζαμε για την (σταθερή) πρωτιά μας στην Ευρώπη!
Ο ΣΔΟΕ συνέχισε τους ελέγχους του στο πλαίσιο της μάχης κατά της φοροδιαφυγής και εντόπισε νέα λαβράκια που κάνουν την τρίχα να σηκώνεται… κάγκελο.
Μεταξύ α��τών ξεχωρίζουν ο άνεργος με μηδενικό εισόδημα που ανακάλυψε το ΣΔΟΕ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ο οποίος είχε σημαντικές καταθέσεις, θυρίδα με τιμαλφή και πλάκα χρυσού (!) και μια Πόρσε, γιατρός στην Αττική που «ξέχασε» να δηλώσει εισοδήματα 2 εκ. ευρώ (για την ακρίβεια (1.906.000 ευρώ) και συνάδελφός του στο νοσοκομείου του Ρίου Πατρών, ο οποίος έκρυβε αδικαιολόγητες καταθέσεις 870.000 ευρώ.
Κατά τον έλεγχο τον μήνα Μάρτιο οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ αποκάλυψαν και τα ακόλουθα περιστατικά:
• Στην περιοχή της Αττικής, 7 επιχειρήσεις εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια ύψους 20.300.000 ευρώ, 3 επιχειρήσεις δεν εξέδωσαν κανένα φορολογικό στοιχείο για συναλλαγές ύψους 2.050.000 ευρώ και 17 επιχειρήσεις έλαβαν εικονικά φορολογικά στοιχεία ύψους 7.800.000 ευρώ.
• Το ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας σε ελέγχους στο νοσοκομείο Χαλκίδας διαπίστωσε την απασχόληση 9 αλλοδαπών ως αποκλειστικών νοσοκόμων χωρίς τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα, 2 εκ των οποίων μάλιστα είχαν εισέλθει παράνομα στην χώρα.
• Το ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας διεξάγει έλεγχο για αδικαιολόγητο πλουτισμό σε 21 ιατρούς του ΕΣΥ, στο νοσοκομείο του ΡΙΟΥ Πατρών. Σε δύο περιπτ��σεις που περαιώθηκε ο έλεγχος, διαπιστώθηκε αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας: 873.000 ευρώ στη μία περίπτωση και 67.000 ευρώ στη δεύτερη. Ο έλεγχος συνεχίζεται.

• Στον τομέα της πάταξης του λαθρεμπορίου κατασχέθηκαν 586.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων με αναλογούντες δασμούς και φόρους 1.929.000 ευρώ. Τα λαθραία τσιγάρα είχαν δηλωθεί ως άμμος θαλάσσης. Επίσης ποσότητα από λαθραία τσιγάρα στην Θεσσαλονίκη είχαν αποκρυβεί σε τραπέζια με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο.
• Επίσης κλιμάκιο του ΣΔΟΕ συνέλαβε στο κέντρο της Αθήνας αλλοδαπό 39 ετών γιατί κατείχε πλαστογραφημένα εκκαθαριστικά σημειώματα φυσικών προσώπων. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9.100 ευρώ.
Ειδικοί έλεγχοι για αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης
Παράλληλα, η Επιχειρησιακή Δ/νση ΣΔΟΕ Αθηνών διεξάγει έρευνες για αιρετά πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίες βρίσκονται στην φάση της επεξεργασίας τραπεζικών δεδομένων, ενώ διερευνά και υπόθεση, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, για φυσικά πρόσωπα που αγοράζουν χρυσό από Τράπεζες.
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έλεγχοι, βάσει Εισαγγελικών παραγγελιών, για την διερεύνηση τυχόν αδικημάτων φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες:
1) Λίστα Ελλήνων καταθετών, στο κατάστημα της τράπεζας HSBC Γενεύης(Λίστα Λαγκάρντ)
2) Ακίνητα Ελλήνων στην αλλοδαπή,
3) Καταθέσεις Ελλήνων στο Λουξεμβούργο και
4) Αποστολές άνω των 100.000 ευρώ εμβασμάτων στο εξωτερικό, με λήψη στοιχείων από Τράπεζες, προκειμένου να προσδιορισθεί η βάσει ελέγχου Περιουσία και να συγκριθεί με τα δηλωθέντα εισοδήματα.
Επίσης συνεχίζεται ο έλεγχος πόθεν έσχες σε φυσικά πρόσωπα και εταιρείες OFF SHORE, με άνοιγμα λογαριασμών στα πιστωτικά ιδρύματα και μεταβίβαση ακινήτων από OFF SHORE εταιρείες σε φυσικά πρόσωπα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top