Καμπανάκια κινδύνου από τον ΙΟΒΕ: Η ανεργία στο 27% δεν είναι βιώσιμη

Τι κάνει το υπουργείο Εργασίας για αυτό;

​Το 27% ανεργίας στη χώρα μας δεν είναι βιώσιμο τόνισε στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής έρευνας του ΙΟΒΕ Άγγελος Τσακανίκας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αν σε άλλες χώρες του εξωτερικού η ανεργία φτάσει σε διψήφιο νούμερο «πέφτουν κυ��ερνήσεις»!!!

«Κοιτάμε τη μακροχρόνια ανεργία, σε αυτά τα επίπεδα δεν κοιτάμε το 26%, 27% ή το 28%», ανέφερε. Σημείωσε δε, ότι πάνω από το 60% των ανέργων είναι άνεργοι για μεγάλο χρονικό διάστημα (πάνω από 12 μήνες) και απαξιώνονται έτσι εργασιακά.

«Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν χαμηλούς μισθούς, ενώ ακόμη και στα υψηλά μορφωτικά επίπεδα το επίπεδο της ανεργίας είναι υψηλό» εξήγησε ο κ. Τσακανίκας. Πρέπει να μπει η ιδέα στους νεαρούς να φτιάξουν οι ίδιοι μια επιχείρηση πρόσθεσε.

Επίσημη πρώτη για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τους Νέους

Εν τω μεταξύ, από σήμερα Τρίτη αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εργασίας οι ��ληροφορίες για την πρώτη δράση του υπουργείου στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τους Νέους.

Το πρόγραμμα αφορά νέους ανέργους που επιθυμούν να ενταχθούν σε προγράμματα για κατάρτιση και απασχόληση.

Αφορά συνολικά 35.000 νέους ηλικίας από 18 έως 29 ετών, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν 80 ώρες κατάρτισης και θα κάνουν 5 μήνες πρακτική άσκηση ενώ μετά θα μπορούν να προσληφθούν σε επιδοτούμενες θέσεις εργασίας. Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 15 Απριλίου και θα λήξει στις 22 Μάιου! Γι αυτό αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, σπεύσατε όσο είναι νωρίς!

Βίντεο ΣΚΑΙ Τ��ΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top