Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ;

Επίσημη πρώτη σήμερα για την ηλεκτρονική εφαρμογή για ΑΜΚΑ-ΑΦΜ

​Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ γνωστοποιεί ότι λόγω των ειδικών αργιών στις 29/3/2013 και 1/4/2013 (Πάσχα Καθολικών) δεν πραγματοποιούνται διατραπεζικές συναλλαγές μέσω του συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ, καθώς δεν λειτουργεί λόγω αργίας το σύστημα TARGET2.

Κατά συνέπεια, η πληρωμή παροχών ασθένειας με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού που ήταν καθορισμένη για την 1/4/2013, θα γίνει στις 4/4/2013.

ΙΚΑ: Από σήμερα η ηλεκτρονική εφαρμογή για ΑΜΚΑ-ΑΦΜ

Εν τω μεταξύ, από σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται να λειτουργήσει η ειδική εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στην οποία με την καταχώρηση του Αριθμού Μητρώου (ΑΜΑ), οι συνταξιούχοι θα μπορούν να πληροφορηθούν αν έχουν πρόβλημα με κάποιο στοιχείο (ΑΜΚΑ ή και ΑΦΜ) και ποιο στοιχείο θα πρέπει να πιστοποιηθεί.

Οι ηλεκτρονικές αυτές υπηρεσίες είναι: 1) Πληροφόρηση Συνταξιούχων για ΑΜΚΑ και ΑΦΜ 2) Ενημέρωση στοιχείων Συνταξιούχων.

Μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Πληροφόρηση Συνταξιούχων για ΑΜΚΑ και ΑΦΜ», ο συνταξιούχος εισάγοντας τον ΑΜ-ΔΙΑΣ (που εμφανίζεται στα τρίμηνα ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων), πληροφορείται για το εάν υπάρχει καταγεγραμμένος ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ στα αρχεία του ΙΚΑ.

Μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Ενημέρωση στοιχείων Συνταξιούχων» παρέχεται η δυνατότητα στον συνταξιούχο να ενημερώσει την Υπηρεσία Συντάξεων του ΙΚΑ με τα σωστά στοιχεία του. Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω εφαρμογές απευθύνονται στους συνταξιούχους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (τ.ΕΤΕΑΜ), ΤΑΠΙΛΤ και τ.ΤΑΠ-ΟΤΕ.

Η εφαρμογή αποσκοπεί στη διευκόλυνση των συνταξιούχων και την αποφυγή της ταλαιπωρία με την προσέλευσή τους στα υποκαταστήματα, στα οποία τις τελευταίες μέρες έχει προκύψει σοβαρό πρόβλημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top