Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ;

Επίσημη πρώτη σήμερα για την ηλεκτρονική εφαρμογή για ΑΜΚΑ-ΑΦΜ

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ;

​Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ γνωστοποιεί ότι λόγω των ειδικών αργιών στις 29/3/2013 και 1/4/2013 (Πάσχα Καθολικών) δεν πραγματοποιούνται διατραπεζικές συναλλαγές μέσω του συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ, καθώς δεν λειτουργεί λόγω αργίας το σύστημα TARGET2.

Κατά συνέπεια, η πληρωμή παροχών ασθένειας με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού που ήταν καθορισμένη για την 1/4/2013, θα γίνει στις 4/4/2013.

ΙΚΑ: Από σήμερα η ηλεκτρονική εφαρμογή για ΑΜΚΑ-ΑΦΜ

Εν τω μεταξύ, από σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται να λειτουργήσει η ειδική εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στην οποία με την καταχώρηση του Αριθμού Μητρώου (ΑΜΑ), οι συνταξιούχοι θα μπορούν να πληροφορηθούν αν έχουν πρόβλημα με κάποιο στοιχείο (ΑΜΚΑ ή και ΑΦΜ) και ποιο στοιχείο θα πρέπει να πιστοποιηθεί.

Οι ηλεκτρονικές αυτές υπηρεσίες είναι: 1) Πληροφόρηση Συνταξιούχων για ΑΜΚΑ και ΑΦΜ 2) Ενημέρωση στοιχείων Συνταξιούχων.

Μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Πληροφόρηση Συνταξιούχων για ΑΜΚΑ και ΑΦΜ», ο συνταξιούχος εισάγοντας τον ΑΜ-ΔΙΑΣ (που εμφανίζεται στα τρίμηνα ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων), πληροφορείται για το εάν υπάρχει καταγεγραμμένος ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ στα αρχεία του ΙΚΑ.

Μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Ενημέρωση στοιχείων Συνταξιούχων» παρέχεται η δυνατότητα στον συνταξιούχο να ενημερώσει την Υπηρεσία Συντάξεων του ΙΚΑ με τα σωστά στοιχεία του. Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω εφαρμογές απευθύνονται στους συνταξιούχους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (τ.ΕΤΕΑΜ), ΤΑΠΙΛΤ και τ.ΤΑΠ-ΟΤΕ.

Η εφαρμογή αποσκοπεί στη διευκόλυνση των συνταξιούχων και την αποφυγή της ταλαιπωρία με την προσέλευσή τους στα υποκαταστήματα, στα οποία τις τελευταίες μέρες έχει προκύψει σοβαρό πρόβλημα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top