«Δραπέτευσαν» 700 εκ. ευρώ πριν το «κούρεμα» από τις κυπριακές τράπεζες!

Πριν την απόφαση του Eurogroup άφησαν μηδενικό υπόλοιπο στους λογαριασμούς!

«Δραπέτευσαν» 700 εκ. ευρώ πριν το «κούρεμα» από τις κυπριακές τράπεζες!

Περίπου 700 εκατομμύρια αποσύρθηκαν από λογαριασμούς φυσικών και νομικών προσώπων (εταιρειών) σε τράπεζες της Κύπρου και μεταφέρθηκαν είτε σε άλλες τράπεζες στην Κύπρ��, που δεν επηρεάζονται από τα μέτρα που αποφάσισε το Eurogroup, είτε σε τράπεζες του εξωτερικού.

Τα ποσά που αποσύρθηκαν είναι σε ευρώ, δολάρια και ρούβλια, ενώ η πλειονότητα των στοιχείων αφορά εταιρείες και, συνεπώς, εκ πρώτης όψεως είναι πολύ δύσκολο κάποιος να εντοπίσει τα φυσικά πρόσωπα που τις ελέγχουν και είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες.

Μεταξύ αυτών, πάντως, είναι -όπως σας έχουμε ενημερώσει- το ζεύγος Αντης και Κάτια Λούτσιου (συμπέθεροι του κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη) που απέσυρε από τον προσωπικό τους λογαριασμό και από τον λογαριασμό της εταιρείας τους (Α.LOUTSIOS & SONS LTD) συνολικά 26.000.955 ευρώ με τέσσερα εμβάσματα.

Εκτός από το ζεύγος Λούτσιου, στον κατάλογο βρίσκεται ακόμα ένα φυσικό πρόσωπο. Πρόκειται για τον Andrei Akimov, που απέσυρε 2.000.795 ευρώ. Και σε αυτή την περίπτωση ο λογαριασμός έκλεισε με μηδενικό υπόλοιπο.

Σημαντικά ποσά, σύμφωνα με τον κατάλογο που καταρτίστηκε από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, με βάση τα στοιχεία που έλαβε από όλες τις τράπεζες, έχει αποσύρει και η εταιρεία «Ελληνικά Πετρέλαια Cyprus ltd», αφού στις 11 Μαρτίου απέσυρε με τρία εμβάσματα ποσόν 13.659.283,96 ευρώ. Και σε αυτή την περίπτωση το υπόλοιπο του λογαριασμού έμεινε μηδενικό.

Μηδενικό υπόλοιπο στον λογαριασμό της άφησε και η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ). Πρόκειται για την αντίστοιχη ΔΕΗ της Μεγαλονήσου, η οποία απέσυρε στις 12 Μαρτίου 19.315.527,76 ευρώ.

Ερωτήματα, τέλος, δημιουργούν και οι αποσύρσεις μεγάλων ποσών από την εταιρεία JCC, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα όλων των πιστωτικών καρτών όλων των τραπεζών της Κύπρου. Σύμφωνα με τη λίστα, η JCC Payment Systems Ltd απέσυρε συνολικά 26.376.034 ευρώ από την 1η έως και τις 15 Μαρτίου, αφήνοντας επίσης μηδενικό υπόλοιπο στον λογαριασμό.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top