ΤτΕ προς τράπεζες: να επιταχύνετε τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης

Τους ζητά λεπτομέρειες για την αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου

ΤτΕ προς τράπεζες: να επιταχύνετε τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης
Επιστολή στις συστημικές τράπεζες, με την οποία τους ζητεί να επιταχύνουν τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησής τους, έστειλε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τράπεζα της Ελλάδος ζητά από τις τράπεζες να προχωρήσουν εντός τριών εργάσιμων ημερών στην σύγκληση Διοικητικών Συμβουλίων, που θα ορίσουν γενικές συνελεύσεις με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Ταυτόχρονα, ζητείται από τις τράπεζες να γνωστοποιήσουν ως τις 15 Απριλίου τη στρατηγική τους για το πως θα καλυφθεί το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής στις ΑΜΚ.

Έτσι μέχρι το τέλος Απριλίου οι γενικές συνελεύσεις των ΕΤΕ, Alpha και Πειραιώς θα πρέπει να έχουν αποφασίσει τις ΑΜΚ και να έχουν κατατεθεί τα ενημερωτικά δελτία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Εν συνεχεία θα έχουν χρόνο ως και τα μέσα Ιουνίου να ολοκληρώσουν τις αυξήσεις κεφαλαίου.

Ήδη συνήλθε το Δ.Σ της Alpha που αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης για την 6η Απριλίου, ενώ το Δ.Σ. της Πειραιώς αναμένεται να συνεδριάσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top