Ο. Κεφαλογιάννη: ξεκινούν αύριο οι διαδικασίες για να αξιοποιηθούν οι μαρίνες

Ιδιαίτερα θετικά τα σημάδια για την τουριστική αγορά το 2013

Ο. Κεφαλογιάννη: ξεκινούν  αύριο οι διαδικασίες για να αξιοποιηθούν οι μαρίνες
Ξεκινούν αύριο οι διαδικασίες για την παραχώρηση των μαρίνων Αλίμου, Πόρου, Νέας Επιδαύρου και Ύδρας, όπως ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου η Υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη και η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς τα γραφειοκρατικά προβλήματα ξεπεράστηκαν. «Προτεραιότητα για εμάς έχει ο χρόνος. Να έχουμε αποτελέσματα να αρχίσει να κινείται η αγορά» τόνισε η Όλγα Κεφαλογιάννη.
Συνολικά θα παραχωρηθούν 46 μαρίνες και στο επόμενο τρίμηνο θα γίνουν 5 επιπλέον διαγωνισμοί για τις Μαρίνες της Χίου, της Πύλου, της Αρετσούς, του Λαυρίου και του Αργοστολίου. Η μίσθωση θα είναι μακροχρόνια και θα φθάνει ακόμη και τα 40 χρόνια και όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ υπάρχει ενδιαφέρον τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους επενδυτές.

Η ανάπτυξη στον τουρισμό ήταν και το κύριο θέμα συζήτησης σε εκδήλωση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας με τον Γερμανό Υφυπουργό Εργασίας Χανς Φούχτελ να εξελίσσεται σε θαυμαστή της Υπουργού Τουρισμού…
Θαυμαστές της χώρας μας φαίνεται ότι είναι φέτος και οι Γερμανοί που κλείνουν ήδη τις διακοπές τους στην Ελλάδα.

Τα πρώτα τουριστικά μηνύματα για το 2013 είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Ο «μεγάλος μας ασθενής» όπως εξελίχθηκε το 2012 η Γερμανική Αγορά, δείχνει φέτος να ανακάμπτει.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top