Σάλλας: Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές και θωρακισμένο

«Η Πειραιώς διασφαλίζει καταθέσεις και εργαζόμενους των 3 κυπριακών τραπεζών»

Σάλλας: Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές και θωρακισμένο

«Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές και θωρακισμένο», ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος του δ.σ. της Τράπεζας Πειραιώς, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της τράπεζας για το 2012 και έπειτα από τις αντιφατικές δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, που προκάλεσαν κάποια ανησυχία αναφορικά με τις καταθέσεις, τόσο πανευρωπαϊκά όσο και στην Ελλάδα.

«Η Τράπεζα Πειραιώς, με την απορρόφηση των δραστηριοτήτων των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, συμμετέχει ενεργά στην αναδιάρθρωση και σταθεροποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και συμβάλλει στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας» ξεκαθαρίζει ο κ. Σάλλας και προσθέτει : «Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζουμε τους καταθέτες, τους πελάτες και τους εργαζόμενους των 3 κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, και παράλληλα προχωρούμε από καλύτερη θέση για τους μετόχους μας στην επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς».

Ο πρόεδρος του δ.σ. της Τράπεζας Πειραιώς υπογραμμίζει πως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι «η εμπιστοσύνη των καταθετών στο τραπεζικό μας σύστημα είναι ο μόνος δρόμος για την αποκατάσταση της ρευστότητας στην οικονομία και την ταχύτερη δυνατή έξοδο από την κρίση».

Όσον αφορά τα αποτελέσματα έτους 2012, ο κ. Σάλλας τόνισε ότι η Τράπεζα Πειραιώς εμφάνισε καθαρές ζημιές αποτελέσματα από συνεχιζόμενες δραστηριότητες αναλογούντες στους μετόχους, ύψους 513 εκατ. ευρώ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top