Το Χρηματιστήριο πέφτει και τα ληξιπρόθεσμα χρέη ανεβαίνουν!

Προστέθηκαν 1,3 δις ευρώ το α’ δίμηνο!

​Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας όσον αφορά τα ληξιπρόθεσμα χρέη! Στο δίμηνο Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2013 ληξιπρόθεσμα ύψους 1,3 δισ. ευρώ προστέθηκαν στις οφειλές προς το Δημόσιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Στο ίδιο διάστημα καταγράφηκαν εισπράξεις παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 488 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό των υποχρεώσεων αυτών π��ος το δημόσιο να ανέλθει σε 55,307 δισ. ευρώ!!!

Εν τω μεταξύ, με εγκύκλιό του προς τις εφορίες ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, δίνει εντολές για την άμεση και εντός 20 ημερών επιστροφή του ΦΠΑ προς τους δικαιούχους για τους οποίους δεν απαιτείται έλεγχος.

Στην περίπτωση που απαιτείται προσωρινός έλεγχος τότε η επιστροφή, σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα πρέπει να ολοκληρωθεί τουλάχιστον εντός τριμήνου.

Σημειώνεται ότι με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών το ποσό του ΦΠΑ που εκκρεμεί για να επιστραφεί στους δικαιούχους ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top