«Η Κύπρος είναι μοναδική περίπτωση»

Δεν μετανιώνει για τις προηγούμενες δηλώσεις ο Ντάισελμπλουμ

​Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τόνισε πως δεν μετανιώνει για τις δηλώσεις που έκανε στ��ς συνεντεύξεις σε FT και Reuters.

Μιλώντας στο ολλανδικό Kοινοβούλιο είπε ότι δεν έχει διαπιστώσει πολύ «πανικό» στις αγορές τις τελευταίες ημέρες, προσθέτοντας ότι «είναι σημαντικό να εξηγήσουμε στους Ευρωπαίους πολίτες πώς κινούμαστε σταδιακά στο νέο καθεστώς».

Για τη διάσωση της Κύπρου είπε ότι ταιριάζει στη νέα προσέγγιση αναφορικά με τις τραπεζικές διασώσεις, αλλά αρνήθηκε ότι αποτελεί «σχεδιάγραμμα» για τις μελλοντικές τραπεζικές διασώσεις.

«Δεν θα πρέπει να περιμένουμε έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό εξυγίανσης για να εφαρμόσουμε το καθεστώς bail-in», είπε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών. «Βλέπω μια τάση οι ανασφάλιστοι καταθέτες να συνεισφέρουν στις μελλοντικές τραπεζικές διασώσεις», πρόσθεσε και διευκρίνισε ��τι είναι αναπόφευκτο οι ανασφάλιστοι καταθέτες να υποστούν ζημιές με βάση την κυπριακή διάσωση. «Η Κύπρος είναι μια εξαιρετική περίπτωση», ολοκλήρωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top