ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου

Ποιοι λόγοι τον οδήγησαν να αφήσει το τιμόνι της τράπεζας;

ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου

Σαν βόμβα έσκασε η παραίτησή του προέδρου του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, Ανδρέα Αρτέμη την ώρα που οι διαπραγματεύσεις τρόικας –Κύπρου είναι σε εξέλιξη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κος Αρτέμης επιθυμεί να αφήσει τα ηνία της Τράπεζας Κύπρου καθώς όπως αναφέρει σε επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλη Σαρρή είναι αντίθετος με τους σχεδιασμούς για την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, καθώς και την πώληση των παραρτημάτων της, που ετοιμάστηκαν από την κεντρική τράπεζα της Κύπρου, χωρίς να υπάρχει συνεννόηση με το ΔΣ της τράπεζας.

Υπενθυμίζουμε πως χθες Δευτέρα η κεντρική τράπεζα της Κύπρου ανακοίνωσε ότι διόρισε τον Ντίνο Χριστοφίδη ως Ειδικό Διαχειριστή για την εκτέλεση των μέτρων εξυγίανσης στην Τράπεζα Κύπρου και την Άντρη Αντωνιάδου ως την Ειδική Διαχειρίστρια για την εκτέλεση των μέτρων εξυγίανσης στη Λαϊκή Τράπεζα.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου είπε, ότι, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της ως Αρχή Εξυγίανσης, έχει από σήμερα, Τρίτη, διορίσει τον Ντίνο Χριστοφίδη και την Άντρη Αντωνιάδη ως ειδικούς διαχειριστές για την εκτέλεση των μέτρων εξυγίανσης στις Τράπεζες.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top