Σε άτακτη υποχώρηση οδηγείται η Κύπρος!

Σε χειρότερο σχέδιο φαίνεται να καταλήγει η Μεγαλόνησος

 Σε άτακτη υποχώρηση οδηγείται η Κύπρος!

​Προβληματισμός, αγωνία και μεγάλος εκνευρισμός συνθέτουν το εκρηκτικό σκηνικό που επικρατεί τα τελευταία 24ώρα στην Κύπρο με τα μάτια όλης της ευρωζώνης να είναι στραμμένα στην Κυπριακή Βουλή, όπου αναμένεται να ληφθούν κρίσιμες και καθοριστικές αποφάσεις.

Κούρεμα με την ψιλή και κρατικοποίηση της τράπεζας Κύπρου

Υπό το φόβο μιας πιθανής χρεοκοπίας από τη μια και της συστημικής απειλής από την άλλη, Λευκωσία και Eurogroup αναζητούν συμβιβαστική φόρμουλα, που θ’ ανοίξει το δρόμο για την έξοδο από το τούνελ! Το αρχικό «ΟΧΙ» των Κυπριών φαίνεται πως πέφτει οριστικά στο κενό με τους δανειστές να σκληραίνουν κατά πολύ τη στάση τους, ζητώντας 15% κούρεμα και στην Τράπεζα Κύπρου για καταθέσεις άνω των 100 χιλιάδων ευρώ. Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται η κρατικοποίηση και της Τράπεζας Κύπρου.

«Η φορολόγηση καταθέσεων είναι ξεκάθαρα πάνω στο τραπέζι» των συνομιλιών των κύπριων πολιτικών αρχηγών» παραδέχτηκε ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ Μιχάλης Σαρρής.

Τη "μάνα της και το πατέρα της" ζητά η τρόϊκα απο τη Κύπρο

Τηλεγράφημα του πρακτορείου MNI (Market News International) που επικαλείται δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου, αναφέρεται πως η τρόικα ζητά πλέον 6,7 δισ. ευρώ από την Κύπρο, και όχι 5,8, καθώς θέλει να προσθέσει στη συμφωνία ένα “μαξιλάρι ασφαλείας” ύψους 900 εκατ. ευρώ, που θα αντανακλά την επιβαρυμένη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τις αναμενόμενες εκροές κεφαλαίων προς το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον εν λόγω αξιωματούχο, η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να συμπεριλάβει το “μαξιλάρι” αυτό σε ένα δέκατο νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή, και το οποίο θα αφορά την επιβολή “κουρέματος” σε καταθέσεις, αν και είναι ακόμα α��αφές το από πού θα προέλθουν τα χρήματα αυτά.

Παίρνουν φωτιά τα τηλέφωνα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με την Κύπρο αλλά και με Ευρωπαίους αξιωματούχους, ενώ στο τηλέφωνο μίλησαν και ο πρωθυπουργός Βρετανίας και Ρωσίας για όλες τις εξελίξεις στη Ρωσία

Λαγκάρντ και Σόιμπλε «κουρεύουν» τα όνειρα των Κυπρίων

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, ο Γερμανός υπουργός οικονομικών με νέες δηλώσεις του στην εφημερίδα Bild ξεκαθαρίζει έμμεσα πως η ευρωζώνη μπορεί και χωρίς την .. Κύπρο, ενώ η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ από την άλλη φέρεται να έχει προειδοποιήσει τον κύριο Αναστασιάδη πως το χρέος της Κύπρου έχει φτάσει στα 2,5 δισ.. Σύμφωνα με τα στοιχεία του κυπριακού υπουργείου Οικονομικών το τρίτο τρίμηνο του 2012 ανέφεραν ότι ήταν 1,5 δισ. ευρώ. Κάτι που σημαίνει ότι μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, που ανέλαβε τα καθήκοντα του ο νέος πρόεδρος, υπήρξε αύξηση κατά 1 δισ. ευρώ!
Βίντεο star
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top