Οι ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης απευθύνουν έκκληση για αλληλεγγύη προς την Κύπρο

Δείτε τα μηνύματα που στέλνουν Γερμανία, Ιρλανδία και Λουξεμβούργο

​Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απηύθυναν σήμερα έκκληση για αλληλεγγύη προς την Κύπρο, ενώ η Γερμανία προειδοποίησε ότι η νησιωτική Μεσογειακή χώρα θα πρέπει να συμβάλει στην εξεύρεση λύσης για το πρόγραμμα "δ��άσωσής" της.

«Η Ευρώπη είναι έτοιμη να δείξει αλληλεγγύη. Θέλουμε να βοηθήσουμε. Αλλά πρέπει επίσης να αναμένουμε οι χώρες αυτές που ζητούν αλληλεγγύη να κάνουν το καθήκον τους», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλ��νδίας Έιμον Γκίλμορ, δήλωσε ότι η προσέγγιση της Ευρώπης για την οικονομική κρίση πρέπει να είναι το να «παραμείνουν οι χώρες μαζί, να εργάζονται μαζί και να βοηθούν η μία την άλλη», και πρόσθεσε: «ελπίζω ότι θα είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό με την Κύπρο».

Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Γιαν Άσελμπορν προειδοποίησε τη Γερμανία να μην επικρίνει την Κύπρο για τον υπερτροφικό της τραπεζικό τομέα. «Και εγώ επίσης προέρχομαι από μια πολύ μικρή χώρα με ένα υπερμέγεθες (. . .) τραπεζικό κέντρο», τόνισε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top