Την ώρα που η Κύπρος ψάχνει plan B, το Euro Working Group συζητά την έξοδο της από το Ευρώ!

Χωρίς τον εκπρόσωπο της Κύπρου η συνεδρίαση

Την ώρα που η Κύπρος ψάχνει plan B, το Euro Working Group συζητά την έξοδο της από το Ευρώ!

Τη στιγμή που η Κύπρος ψάχνει το καταλληλότερο "plan B" για τη διάσωση της χώρας, το Euro Working Group συζητά το ενδεχόμενο εξόδου του νησιού από την ευρωζώνη!!! Αυτό αναφέρθηκε στην τελευταία τηλεδιάσκεψη του, σύμφωνα με το Reuters.

Στην τηλεδιάσκεψη στο οποίο συμμετείχαν οι υφυπουργοί των κρατών-μελών της ευρωζώνης, αντιπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεν έλαβε μέρος εκπρόσωπος της Κύπρου, γεγονός που αρκετοί από τους συμμετέχοντες είπαν ότι αποτελούσε αιτία προβληματισμού και ένδειξη της σύγχυσης για την κατάσταση!!!

Στο Euroworking group αναγνωρίστηκε μεταξύ άλλων ότι η κατάσταση εξελίσσεται σε έναν «κυκεώνα» και συζητήθηκε το ενδεχόμενο να επιβληθούν περιορισμοί στις κινήσεις κεφαλαίων ώστε να «προστατευτεί» η ΕΕ από τον κίνδυνο κατάρρευσης της κυπριακής οικονομίας.

Στα πρακτικά της συνομιλίας, που είδε δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters, ένας από τους συμμετέχοντες λέει πως τα συναισθήματα είναι «πολύ έντονα», κάτι το οποίο καθιστά δύσκολο να δοθούν λογικές λύσεις, και αναφέρθηκε στην ανάγκη να «συζητηθεί ανοικτά το ενδεχόμενο (η Κύπρος) να βγει από την ευρωζώνη».

φωτο:presseurop.eu

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top