Νέα βόμβα Σόιμπλε: Ήθελε να μειώσει το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου

Αποκαλύφθηκαν οι πραγματικές προθέσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ για τη Μεγαλόνησο

Νέα βόμβα Σόιμπλε:  Ήθελε να μειώσει το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου

Έγγραφο-ΣΟΚ του Γερμανού υπουργού οικονομικών προς τον Πρόεδρο της Γερμανικής Βουλής αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις της Γερμανίας σε σχέση με τις Κυπριακές τράπεζες.

Στρατηγικός στόχος της Γερμανικής κυβέρνησης είναι η συρρίκνωση του Κυπριακού τραπεζικού τομέα μέχρι το έτος 2018. Σύμφωνα με το Γερμανικό υπουργείο οικονομικών οι Κυπριακές τράπεζες πρέπει να πουλήσουν όλα τα υποκαταστήματα που έχουν στην Ελλάδα και να μειώσουν όλες τις δραστηριότητες τους και να επικεντρωθούν στη Γερμανική οικονομία.

Κατά βάθος...λυπάται!!!

Νωρίτερα, μιλώντας σε μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών,ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε χαρακτήρισε "εξαιρετικά σοβαρή" την κατάσταση στην Κύπρο, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται η ειδησεογραφική ιστοσελίδα του γερμανικού Χρηματιστηρίου.

"Ο Σόιμπλε δήλωσε ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή και είπε ότι λυπάται για τον λαό της Κύπ��ου", δήλωσαν βουλευτές που ήταν παρόντες στην συζήτηση, αλλά διευκρίνισε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι τα προβλήματα δημιουργήθηκαν από ένα αποτυχημένο οικονομικό μοντέλο δεκαετιών.

Στην ίδια συνάντηση, ο επικεφαλής της Κ.Ο. Φόλκερ Κάουντερ φέρεται να δήλωσε ότι εάν η κυπριακή Βουλή υπερψηφίσει απόψε το πρόγραμμα, το γερμανικό Κοινοβούλιο μπορεί να προγραμματίσει την δική του συνεδρίαση για την ερχόμενη Πέμπτη (η Μπούντεσταγκ κλείνει την Παρασκευή για τις πασχαλινές διακοπές)

​​
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top