Νέο Eurogroup για Κύπρο: Αλλαγή δεδομένων στην φορολόγηση των καταθέσεων

Πιο ευνοϊκοί όροι για τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ

Νέα πρόταση για το φόρο στις καταθέσεις θα υποβάλει σήμερα στους ξένους πιστωτές της η Κύπρος, με στόχο να μοιράσει πιο δίκαια το βάρος του φόρου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Dow Jones, το οποίο επικαλείται δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους που έχουν γνώση της κατάστασης, η νέα πρόταση συγκεντρώνει 5,8 δισ. ευρώ, δηλαδή όσα και το αρχικό σχέδιο της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

Το σημαντικό είναι ότι η νέα πρόταση επιβαρύνει λιγότερο εκείνους που έχουν καταθέσεις έως 100.000 ευρώ, επιβάλλοντας φόρο 3% σε αυτές τις καταθέσεις.

Για τα ποσά από 100.000 έως 500.000 ευρώ προβλέπεται φόρος 10% και για εκείνους με ποσά άνω των 500.000 ευρώ, ο φόρος ανεβαίνει στο 15%.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, το Eurogroup αναμένεται να συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης για να εξετάσει τη νέα πρόταση.

“Εφόσον το ποσό παραμένει στα 5,8 δισ. ευρώ, νομίζω ότι θα έχει τη στήριξη όλων. Όμως, οι υπουργοί και η τρόικα θα πρέπει, βέβαια, να ακούσουν συγκεκριμένα μεγέθη και να δουν αποδείξεις ότι αυτό θα δουλέψει”, σημειώνει αξιωματούχος.

Απο χθές ο Ολι Ρέν έχει αποδεχθεί να συζητηθεί η νέα πρόταση αρκεί να αποφέρει το ίδιο οικονομικό αποτέλεσμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top