Βρετανία και Κύπρος: Τα άλλοτε «καταφύγια» προκαλούν κρύο ιδρώτα στους Έλληνες καταθέτες

Υπ’ αριθμόν 1 προορισμοί Βρετανία & Ολλανδία, ακολουθούν Ελβετία, Γερμανία, Κύπρος

Βρετανία και Κύπρος: Τα άλλοτε «καταφύγια» προκαλούν κρύο ιδρώτα στους Έλληνες καταθέτες
Πολλοί Έλληνες θέλησαν εν καιρώ κρίσης και έντονων αμφιβολιών να μεταφέρουν τα χρήματα τους σε μια χώρα του εξωτερικού, αναζητώντας ένα ασφαλές καταφύγιο.
Ο υπ’ αριθμόν 1 προορισμός των καταθέσεων που βγήκαν από τη χώρα μας στο πλαίσιο της μεγάλης... φυγής ήταν η Βρετανία. Ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός ήταν η Ολλανδία, καθώς η οικονομία της θεωρείται από τις πιο εύρωστες στην Ευρώπη. Ακολουθούν οι Γερμανία και Ελβετία και στην πέμπτη θέση είναι η Κύπρος.
Ωστόσο, πολλοί από αυτούς που μετακίνησαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό έχουν σήμερα χάσει τον ύπνο τους καθώς τα καταφύγια… μπάζουν!
Στη Βρετανία, η διολίσθηση της λίρας έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια σημαντικού τμήματος του αρχικού κεφαλαίου των καταθετών, ενώ στη Γερμανία και στην Ελβετία οι τόκοι είναι ιδιαίτερα χαμηλοί.
Σε μεγάλη πίεση βρίσκονται, όμως, και όλοι όσοι έστειλαν τα χρήματά τους στην Κύπρο, όπου δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ενδεχόμενο «κουρέματος» των καταθέσεων που δεν καλύπτονται από το όριο εγγύησης καταθέσεων που είναι 100.000 ευρώ.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top