Μουσαφίρια στο Μαξίμου! Ο Σαμαράς υποδέχεται τον πρόεδρο της Gazprom Α.Μίλλερ!

Αποκρατικοποιήσεις ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και τιμή αερίου στο επίκεντρο

Μουσαφίρια στο Μαξίμου! Ο Σαμαράς υποδέχεται τον πρόεδρο της Gazprom Α.Μίλλερ!

​Με τον πρόεδρο της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, συναντάται το μεσημέρι ο πρωθυπουργός στις 13:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς τα ρωσικά συμφέροντα ενδιαφέρονται να εξαγοράσουν τη ΔΕΠΑ και τη ΔΕΣΦΑ, οι διαγωνισμοί για τις οποίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Για την ελληνική εταιρεία αερίου ενδιαφέρεται και έχει ήδη καταθέσει μη δεσμευτική προσφορά η Gazprom, ενώ η προθεσμία για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών λήγει ακριβώς σε ένα μήνα, στις 12 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημερινό ραντεβού Σαμαρά- Μίλερ, ο πρωθυπουργός αναμένεται να διαβεβαιώσει πως διαγωνισμός θα προχωρήσει με απόλυτα αδιάβλητη διαδικασία και με βάση τους όρους και τα κριτήρια που έχουν τεθεί από την ελληνική κυβέρνηση.

Η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ θεωρείται κρίσιμης σημασίας όχι μόνο εξαιτίας των προσδοκιών για τα έσοδα που εκτιμάται ότι θα εισρεύσουν στα ταμεία του κράτους αλλά κυρίως επειδή συνδέεται άμεσα με την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, καθώς το φυσικ�� αέριο διαδραματίζει ολοένα αυξανόμενο ρόλο στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας.

Σαμαράς και Μίλερ, θα συζητήσουν και το ζήτημα της τιμής του φυσικού αερίου, με την ελληνική πλευρά να έχει θέσει –και επισήμως σύμφωνα με πληροφορίες– θέμα προς τη ρωσική πλευρά να υπάρξει σοβαρή μείωση στο κόστος του τιμολογίου προμήθειας.

Βίντεο ΑΝΤ1

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top