ΔΕΗ: Στο 8,8% η αύξηση στα τιμολόγια χαμηλής τάσης και όχι στο 25%

Προχωρούν οι διακανονισμοί για τα χρέη πάνω από 1,3 δις ευρώ

Στο 8,8% ανέρχεται η μέση αύξηση των τιμολογίων Χαμηλής Τάσης από 1η Ιανουαρίου, όπως σημειώνει σε σχετική της ανακοίνωση η ΔΕΗ, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι "από 1η Ιανουαρίου ισχύουν νέα αυξημένα κατά 25% μεσοσταθμικά τιμολόγια ρεύματος".

Όσον αφορά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, η ΔΕΗ επισημαίνει ότι ισχύουν τα αναφερόμενα στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας της 1ης Φεβρουαρίου 2013, καθώς οι συνολικές οφειλές των καταναλωτών προς τη ΔΕΗ προσεγγίζουν τα 1,3 δις ευρώ παρά την πρόσκαιρη μείωση που είχαν παρουσιάσει λίγο πριν από την εφαρμογή της δεύτερης «φουρνιάς» του χαρατσιού.

Η κατάσταση αυτή οδήγησε σε αύξηση κατά 75% των διακανονισμών για ληξιπρόθεσμες οφειλές το 2012 σε σχέση με το 2011, ενώ οι αποκοπές ηλεκτροδοτήσεις αυξήθηκαν κατά 66% στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Υπολογίζεται ότι οι απλήρωτοι λογαριασμοί των οικιακών καταναλωτών, για τους οποίους έχει λήξει το 80ημερο, -μετά την παρέλευση του οποίου δίνονται εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης- ξεπερνούν τις 500.000.

Η ΔΕΗ κάθε μήνα πραγματοποιεί περίπου 30.000 αποκοπές ρευματοδότησης, που σημαίνει ότι 360.000 καταναλωτές, είτε αυτοί είναι νοικοκυριά, είτε επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα το 2012.

Η ΔΕΗ πάντως φέρεται να ετοιμάζει και νέες αυξήσεις στα τιμολόγια από την 1η του ερχόμενου Μαΐου και μία ακόμα αύξηση από την 1η Ιουλίου 2013.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top