Στουρνάρας: αυτό που θέλουμε από την Ευρώπη είναι επενδύσεις και ανάπτυξη

Συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου

Στουρνάρας: αυτό που θέλουμε από την Ευρώπη είναι επενδύσεις και ανάπτυξη
Με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ότμαρ Κάρας συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, στον οποίο οποίο εξέφρασε την ανάγκη να βοηθήσει η Ε.Ε. την Ελλάδα, μέσω επενδύσεων.

«Αυτό που θέλουμε τώρα από την Ευρώπη είναι επενδύσεις, είναι ανάπτυξη», τόνισε ο κ. Στουρνάρας στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση.

Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε για την ελληνική οικονομία ότι «είμαστε περίπου στον έκτο χρόνο της ύφεσης, πληρώσαμε πολύ ακριβά αυτή την κρίση, με μέτρα δημοσιονομικής σταθερότητας, μεγάλη μείωση μισθών και συντάξεων και αύξηση φόρων».

Ο Ο. Κάρας συμφώνησε με την ανάγκη να δοθούν άμεσα λύσεις, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και να επιτευχθεί ισορροπία ανάμεσα στη μείωση του δημοσίου χρέους και την ανάπτυξη, την απασχόληση και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Ζήτησε ακόμη να υπάρξει επαρκής χρηματοδότηση για προγράμματα που θα ενισχύσουν την απασχόληση - κυρίως των νέων- την εκπαίδευση και την έρευνα για μια ανταγωνιστική Ευρώπη κατά η νέα Προγρ��μματική Περίοδο 2014-2020 της Ε.Ε. αλλά και να υπάρξει σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος, προκειμένου να διοχετευθεί ρευστότητα στη μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

​​​​
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top