Ξεκίνησε η αντεπίθεση! Υπάλληλος του ΓΕΣ προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της κινητικότητας

Αυξάνει τις πιέσεις η τρόικα, επιμένει να λέει ΟΧΙ στις απολύσεις η κυβέρνηση

Ξεκίνησε η αντεπίθεση! Υπάλληλος του ΓΕΣ προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της κινητικότητας

Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση της τρόικας με τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Εργασίας Γιάννη Βρούτση για τον κατώτατο μισθό, τα εργασιακά και τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο η πρώτη προσφυγή κατά της κινητικότητας των μονίμων υπαλλήλων του Δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα στο Συμβούλιο της Επικρατείας είναι γεγονός!

Την προσφυγή κατέθεσε μόνιμη υπάλληλος του ΥΕΘΑ/ΓΕΣ η οποία διορίστηκε το 1996 κατόπιν γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Η υπάλληλος υποστηρίζει ότι η διαδικασία της κινητικότητας είναι αντισυνταγματική (αντίθετη στο άρθρο 4 του Συντάγματος περί ισότητας), καθώς τα κριτήρια επιλογής δεν είναι σε συνάρτηση με τον τρόπο πρόσληψης των δημοσίων κ.λπ. υπαλλήλων. Δηλαδή δεν γίνεται καμία διάκριση, ούτε υπάρχουν κάποια κριτήρια αξιολόγησης, μεταξύ αυτών που προσλήφθηκαν κατόπιν διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ και αυτών που ασχολούνται ως συμβασιούχοι.

Υπενθυμίζουμε πως με το Μνημόνιο ΙΙΙ προβλέφθηκε χωρίς εξαιρέσεις και κριτήρια, η κινητικότητα (μεταφορά, μετάταξη και διαθεσιμότητα) των δημοσίων κ.λπ. υπαλλήλων, ενώ με την απόφαση του κ. Μανιτάκη θεσπίστηκαν τα κριτήρια επιλογής της κινητικότητας των υπαλλήλων.

Ζητά να τηρηθεί κατά γράμμα το μνημόνιο η τρόικα

Την ίδια ώρα οι τροικανοί θέτουν ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ την τήρηση του Μνημονίου σε ό,τι αφορά την κινητικότητα και τις αποχωρήσεις στο Δημόσιο (υπενθυμίζεται πως το Μνημόνιο αναφέρει σαφώς ότι ένα μεγάλο μέρος των 27.000 δημοσίων υπαλλήλων που θα μπουν στο πρόγραμμα κινητικότητας έως το τέλος του 2013 και στόχος είναι αρκετοί εξ αυτών τελικά να απομακρυνθούν).

Ειδικότερα, η τρόικα ζητά μέχρι την ομάδα εργασίας του Eurogroup στις αρχές Απριλίου να έχει προσδιοριστεί ποιοι και από ποια υπουργεία θα φύγουν (περίπου 7.000 υπάλληλοι).

«ΟΧΙ» στις απολύσεις εξακολουθεί να λέει η κυβέρνηση

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην κάνει απολύσεις και να περιοριστεί μόνο στην απομάκρυνση των επίορκων. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο κος Βενιζέλος είπε «ΟΧΙ στις ωμές απολύσεις», ενώ η ΔΗΜΑΡ λέει «ΟΧΙ στις αυθαίρετες απολύσεις», ωστόσο υπάρχουν γραπτές δεσμεύσεις!!!

Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να παρουσιάσει τον Μάρτιο τον οδικό χάρτη των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων που θα πρέπει να βγάλει σε κινητικότητα το πρώτο εξάμηνο, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία και η πεποίθηση πως θα μπορέσουν να απομακρύνουν περίπου 7.000, όπως υπολογίζουν τους επίορκους.

Δείτε περισσότερα στο BINTEO του mega

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top