Οι αποχωρήσεις από το Δημόσιο σε πρώτο φόντο για το Eurogroup

Ποιο μήνυμα αναμένεται να στείλουν οι δανειστές μας

​Η πορεία υλοποίησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και ειδικά τα θέματα των αποχωρήσεων από το Δημόσιο, των μεταρρυθμίσεων του φορολογικού και της δημόσιας διοίκησης, θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup, στις Βρυξέλλες, η οποία θεωρείται εξαιρετικά σημαντική και για τη στήριξη της Κύπρου.

Αν και στη σημερινή συνεδρίαση του Εurogroup, δεν αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις, ωστόσο αυτή θα είναι το πρώτο σοβαρό τεστ για το νέο πρόεδρο Γερούν Ντέισελμπλουμ, ο οποίος καλείται να διαχειριστεί τις επιπτώσεις του αποτελέσματος των ιταλικών εκλογών.

Όσον αφορά την Ελλάδα, το θέμα των αποχωρήσεων από το Δημόσιο είναι το πιο καυτό και σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας όσο και η τρόικα θα ενημερώσουν τους Ευρωπαίους αξιωματούχους .

Αυτό που θέλει πάση θυσία να αποφύγει η κυβέρνηση είναι να μην εξελιχθούν οι αποχωρήσεις σε απολύσεις. Από την πλευρά των εταίρων, εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι το τελικό αποτέλεσμα, δηλαδή η διασφάλιση του στόχου που έχει τεθεί στο μνημόνιο για τη μείωση του αριθμού των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Πάντως, οι συζητήσεις για το θέμα αυτό θα συνεχιστούν, καθώς στην ευρωζώνη υπάρχουν ανοιχτά πολύ σοβαρότερα θέματα όπως είναι το θέμα της Ιταλίας και της Κύπρου. Αυτό που μπορεί να κάνει το Εurogroup, είτε προφορικά μέσω του προέδρου, στο τέλος της αποψινής συνεδρίασης, είτε υπό μορφή γραπτής δήλωσης, είναι να ζητήσει από την Ελλάδα την τήρηση των δεσμεύσεων για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top