Στην Βουλή τα 49 top ονόματα της λίστας Λαγκάρντ

Καθένας από αυτούς διατηρούσε λογαριασμό από 3 εκατ. ευρώ έως 550 εκατ. ευρώ!

Στην Βουλή τα 49 top ονόματα της λίστας Λαγκάρντ

Την λίστα με τα ονόματα των «49», που διατηρούν λογαριασμούς ύψους από 3 εκατ. ευρώ έως 550 εκατ. ευρώ (!) στην HSBC Γενεύης, κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΣΔΟΕ, κ. Π. Μαντούβαλος.

Από τα έγγραφα προκύπτει ότι το ΣΔΟΕ έχει αρχίσει να στέλνει… ονομαστικές προσκλήσεις στους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ, γεγονός που προκαλεί τεράστια έκπληξη, αν λάβει κανείς υπόψη ότι πρόκειται για προϊόν υποκλοπής, και έτσι θα ήταν καλύτερα να αναζητήσει το ΣΔΟΕ άλλον τρόπο, για να κάνει έλεγχο.

Στην πρόσκληση αναφέρεται ότι εντός πέντε ημερών οι καταθέτες πρέπει να προσκομίσουν έγγραφα, τα οπ��ία θα αποδεικνύουν τα δικαιώματα και τις προϋποθέσεις απόκτησης των συγκεκριμένων δικαιωμάτων επί των λογαριασμών που τηρούνται στην τράπεζα.

Πάντως, δικηγόροι που γνωρίζουν καλά την υπόθεση υποστηρίζουν πώς… η διαδικασία είναι άκυρη, αφού η λίστα δεν είναι νόμιμη και το πιο πιθανό είναι το ΣΔΟΕ να μην πάρει ούτε ένα έγγραφο.

Ακόμα όμως και αν αποδειχτεί με κάποιο τρόπο ότι οι καταθέτες δεν δικαιολογούσαν τα ποσά τους, δεν μπορεί να γίνει δίκη, αφού κανένα δικαστήριο δεν θα «τολμήσει» να κινηθεί εναντίον κάποιου, όταν η προσφυγή έχει γίνει με… παράνομο αποκτηθέν έγγραφο.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top