Σε δύο ομάδες η αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων

Σύσκεψη Χατζηδάκη με Σηφουνάκη και ΤΑΙΠΕΔ

Σε δύο ομάδες φαίνεται ότι θα γίνει τελικά η αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, όπως αποφασίσθηκε στη σύσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, υπό τον βουλευτή και εισηγητή για θέματα Δημοσίων Έργων και Μεταφορών του κόμματος Νίκο Σηφουνάκη και τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ.

Οι διαγωνισμοί θα πρέπει να προωθηθούν μέχρι τον Μάρτιο 2013 για τη διενέργειά τους. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό η αποκρατικοποίηση θα γινόταν σε τρεις ομάδες αεροδρομίων, αλλά αρκετά περιφερειακά αεροδρόμια στην ��αρούσα φάση θα μείνουν εκτός διαγωνισμών.

Τα κριτήρια της ομαδοποίησης θα είναι γεωγραφικά αλλά και οικονομικά.
Στην κυριολεξία τα αεροδρόμια δεν πωλούνται, αλλά παραχωρούνται για 30-35 έτη, με τη μορφή παραχώρησης. Το ελληνικό δημόσιο θα διατηρήσει την ιδιοκτησία των αεροδρομίων αυτών, καθώς επίσης την εποπτεία και τον έλεγχο.

Στο ΤΑΙΠΕΔ θα καταβληθεί εφάπαξ τίμημα από μέρους του ιδιώτη, ενώ θα προκαθοριστεί η τιμολογιακή πολιτική για τη χρήση του από τις αεροπορικές εταιρείες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top