Αλλαγή του τρόπου είσπραξης των εσόδων του ΣΔΟΕ μελετά το ΥΠΟΙΚ!

Αντί για τις εφορίες θα τα "μαζεύουν" οι τράπεζες;

Αλλαγή του τρόπου είσπραξης των εσόδων του ΣΔΟΕ μελετά το ΥΠΟΙΚ!

​Το ενδεχόμενο τα πρόστιμα που επιβάλει το ΣΔΟΕ να στέλνονται απ ευθείας σε τράπεζες και όχι στις Εφορίες, εξετάζεται σύμφωνα με πληροφορίες στο υπουργείο οικονομικών, μετά τη διαπίστωση ότι το ΣΔΟΕ κάνει τη δουλειά του (σ.σ. τον Ιανουάριο φέτος έστειλε πρόστιμα αυξημένα κατά μέσο όρι 19% απο τον αντίστοιχο μήνα πέρσι, φθάνοντας στα 258 εκ ευρώ) αλλά οι εφορίες που είναι υποστελεχωμένες δεν προβαίνουν στην είσπραξη των ποσών που καταλογίζονται.

Ταυτόχρονα εξετάζεται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΣΔΟΕ θα μπορεί να επιβάλλει πρόστιμα, π.χ. για μη έκδοση αποδείξεων, τα οποία θα είναι άμεσα απαιτητά.

Θα δίνεται δηλαδή περιθώριο πληρωμής του προστίμου για παράδειγμα εντός δέκα ημερών, ενδεχομένως με κάποια έκπτωση όπως συμβαίνει με τις κλήσεις της τροχαίας, και η εξόφληση θα γίνεται απευθείας στις τράπεζες, χωρίς να συντάσσονται εκθέσεις ελέγχου και να περνούν τα πρόστιμα από την Εφορία.

Εννοείται οτι αν εφαρμοσθεί κάτι τέτοιο όποιος δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του, η οφειλή θα στέλνεται στην Εφορία για να γίνει απαιτητή με τους τρόπους που υπάρχουν ακόμη και με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων και κινητών) ή την κατάσχεση μισθών και συντάξεων ακόμη και υπολοίπου καταθέσεων.

Πριν από λίγο, άλλωστε, ξεκίνησε στο υπουργείο Οικονομικών υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα η συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής για την παρακολούθηση του προϋπολογισμού με βασικό θέμα την πορεία των εσόδων.

Στην επιτροπή μετέχουν εκτός από τον κ.κ. Γ. Στουρνάρα, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάννης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η εξέλιξη των εσόδων και συγκε��ριμένα οι εισπράξεις από τον ΦΠΑ, από την παρακράτηση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top