Το φετινό Πάσχα στην Ελλάδα θα «σφάξουν»… επιδόματα γάμου και μισθούς!

Μισθολογική απώλεια της τάξεως του 10% - Δες παράδειγμα!

​Λίγο πριν το Πάσχα «σφάζουν» οριστικά το επίδομα γάμου, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι που αμείβονται με την εθνική συλλογική σύμβαση και είναι παντρεμένοι θα δουν τον μισθό τους να μειώνεται κατά 10%!!!

Πιο συγκεκριμένα, ο κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου θα καθορίζεται με πράξη Υπουργικού Συμβουλίου αφού έχει προηγηθεί κοινωνικός διάλογος και έχουν υπολογιστεί μια σειρά παράγοντες (η πορεία της οικονομίας, της ανεργίας κ.ά.).

Υπενθυμίζουμε πως πέρσι ο κατώτατος μισθός μειώθηκε κατά 22% (για τους νέους κάτω των 25 ετών η μείωση είναι 32%), με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στα 586 ευρώ!

«Ανάσταση» τουλάχιστον για φέτος θα πούμε όσον αφορά τις τριετίες που σε αυτή τη φάση παραμένουν παγωμένες μέχρι να πέσει η ανεργία κάτω από το 10% και στα θεσμικά ζητήματα βλέπε… άδειες, όπου δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή και διατηρούνται σε ισχύ όσα προβλέπονται από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Αυτό ισχύει τόσο για τα μέ��η όσο και για τα μη μέλη των εργοδοτικών οργανώσεων.

Παράδειγμα!

Μισθωτός που αμείβεται με την εθνική συλλογική σύμβαση και έχει από 6 έως 9 έτη προϋπηρεσίας δικαιούται 703,3 ευρώ (586 ο κατώτατος μισθός συν 117,22 ευρώ επίδομα τριετιών).

Σημειώνεται πως η τρόικα ζητά να καταργηθούν οι προσαυξήσεις που δίνονται για τις τριετίες με βάση τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Τι θα γίνει στην περίπτωση που οι εισηγήσεις του Τόμσεν γίνουν δεκτές;

Σε περίπτωση που γίνονταν δεκτές ανάλογες εισηγήσεις, εργαζόμενος που μπαίνει στην αγορά εργασίας με τον κατώτατο μισθό, και μετά από 10 χρόνια θα συνεχίζει να παίρνει 586 ευρώ!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top