Όργιο παραβατικότητας: Νέοι έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε ενεχυροδανειστήρια

Παρανομούν περισσότερα από τα μισά

Τους εκτεταμένους ελέγχους σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας συνεχίζει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχων στα ενεχυροδανειστήρια και τα ανταλλακτήρια χρυσού.

Μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 300 ενεχυροδανειστήρια με παραβατικότητα άνω του 50%.

Χαρακτηριστικές είναι δύο περιπτώσεις: η ανακάλυψη αδήλωτης αποθήκης ενεχυροδανειστηρίου στο 2ο υπόγειο κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας όπου το Σ.Δ.Ο.Ε. εντόπισε και κατέσχεσε 35 κιλά κοσμήματα σε 4 σακούλες, έτοιμα για λιώσιμο και 29 κουτιά με χρυσά και αργυρά κοσμήματα και η ανακάλυψη παράνομου ενεχυροδανειστηρίου στη Θεσσαλονίκη με χώρο τήξης χρυσού, στον οποίο διαπιστώθηκε η μη έκδοση τιμολογίου πώλησης για κοσμήματα αξίας 26.240€, η μη έκδοση τιμολογίου αγοράς – δελτίου αποστολής για χρυσά κοσμήματα αξίας 80.000 €. Επιπλέον, κατασχέθηκαν 26.000 € σε μετρητά, τιμαλφή αξίας 80.000 €, 2 συσκευές τήξης χρυσών κοσμημάτων, 1 συσκευή καθαρισμού κοσμημάτων και 1 ζυγαριά ακριβείας.

Εξάλλου, από την Κεντρική Υπηρεσία του Σ.Δ.Ο.Ε., έχει εκπονηθεί σχέδιο ελέγχου αεροπορικών αποστολών και εξαγωγών χρυσού που απεστάλησαν από τη χώρα μας προς το εξωτερικό.

Μάλιστα, στο πλαίσιο του σχεδίου αυτού, έχουν παραληφθεί στοιχεία αποστολών και εξαγωγών με δηλωθέντα προϊόντα χρυσό, κράματα χρυσού, κοσμήματα κλπ, κατά τα έτη 2010-2012 και έγιναν από τριάντα έξι (36) πρακτορεία. Τα στοιχεία αυτά, έχουν αποσταλεί για έλεγχο στις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις Σ.Δ.Ο.Ε.
​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top