Λίστα Λαγκάρντ: Πρεμιέρα σήμερα για τις καταθέσεις στην Προανακριτική

«Καίγονται» υπολογιστές για να μάθουν οι εισαγγελ��ίς τι ακριβώς «κρύβει» το USB

​Ο πρώτος μήνας του Ιανουαρίου φεύγει και ένα νέο κεφάλαιο στην υπόθεση λίστα Λαγκάρντ ανοίγει, αφού ξεκινούν σήμερα Τρίτη οι καταθέσεις των μαρτύρων στην επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με την υπόθεση του cd με τους μεγαλοκαταθέτες!

Ενώπιον της επιτροπής αναμένεται να βρεθούν ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας, ο πρώην πρεσβευτής στη γαλλική πρωτεύουσα Κωνσταντίνος Χαλαστάνης, αλλά και ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι καταθέσεις του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη, των τριών υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, που φέρεται να παρέλαβαν το επίμαχο «στικά��ι» καθώς και του πρέσβη του υπουργείου Εξωτερικών Ηλία Κλη, για τον οποίο ορισμένοι μάρτυρες αναφέρουν στις καταθέσεις τους ότι ήταν ο άνθρωπος που παρέλαβε πρώτος το επίμαχο «στικάκι».

Εξονυχιστικό «σκανάρισμα» στο USB ζητούν οι εισαγγελείς

Εν τω μεταξύ, οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται με τους οικονομικούς εισαγγελείς να ζητούν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στο στικάκι που φαίνεται να έχει αντιγραφεί στις 8 Ιουλίου του 2011, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το αρχείο υπέστη ή όχι αλλοιώσεις και αν προκύπτει η αφαίρεση των τριών αρχείων που αφορούσαν τα συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου.

Χθες, Δευτέρα όπως αναφέραμε και στο star.gr, ενώπιον των εισαγγελέων κατέθεσε η δικηγόρος που κατονομάστηκε από τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη ως η συνεργάτης του που μετά από εντολή του αντέγραψε τη λίστα, το «στικάκι» δηλαδή με τα αρχεία των καταθετών στην HSBC, που του παρέδωσε τον Ιούνιο του 2011 ο αποχωρών τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.Η δικηγόρος, που σύμφωνα με τον κ. Διώτη μετά την εγγραφή του έδωσε οδηγίες για τον τρόπο να διαγράψει το ένα από τα δύο USB, κλήθηκε σε κατάθεση με την ιδιότητα της υπόπτου για νόθευση εγγράφου. Το επίμαχο ηλεκτρονικό αρχείο παραδόθηκε από τον κ. Διώτη στον κ. Βενιζέλο τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου 2011.

Σε ό,τι αφορά τώρα την εμπλοκή των τριών συγγενικών προσώπων του κ. Παπακωνσταντίνου, που επίσης κλήθηκαν και έδωσαν εξηγήσεις πριν λίγες ημέρες, οι εισαγγελείς είναι με το βλέμμα στραμμένο στην ολοκλήρωση του φορολογικού ελέγχου και την υποβολή σχετικής έκθεσης, πιθανόν τέλη της εβδομάδας, ώστε να κριθεί αν τίθεται ζήτημα παραβάσεων φορολογικής νομοθεσίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top