Δυσφορία από την Task Force για τις νέες φορολογικές παρεμβάσεις

«Δεν ξέρω γιατί έφεραν αυτό το φορολογικό» φέρεται να δηλώνει!

Δυσφορία φέρεται να εκφράζει η Ομάδα Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα (Task Force) για το περιεχόμενο του «μίνι» φορολογικού νομοσχεδίου που ψηφίσθηκε στις αρχές Ιανουαρίου από τη Βουλή.
Ανώτατο στέλεχος της Ομάδας Δράσης εξέφρασε την απορία του για τις διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου τονίζοντας πως δεν ήταν προς την κατεύθυνση που επιθυμούσε η ΕΕ.
«Δεν ξέρω γιατί έφεραν αυτό το φορολογικό. Τους είχαμε δώσει λεπτομερείς συμβουλές για όλα και μάλιστα από τους καλύτερους ειδικούς τ��υ κόσμου», φέρεται να δηλώνει το ανώτατο στέλεχος της Ομάδας Δράσης, ενώ την ίδια στιγμή εξέφρασε και την ενόχλησή του για τη μικρή πρόοδο που έχει καταγραφεί στον περιορισμό της γραφειοκρατίας.
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση που δημοσιοποίησε το Δεκέμβριο η Task Force η Ελλάδα υπολείπεται των στόχων στο επίπεδο της φορολογίας και δεν θα είναι σε θέση να ικανοποιήσει τα ορόσημα για τα τέλη του 2012.
Στην έκθεση αυτή η Ομάδα Δράσης του Χόρστ Ράιχενμπαχ τόνιζε πως στο σκέλος του φορολογικού εκκρεμεί η θεσμική μεταρρύθμιση, η επίτευξη των βραχυπρόθεσμων επιβεβλημένων στόχων για την είσπραξη εσόδων και την πραγματοποίηση ελέγχων και ο σχεδιασμός για την πλήρη αναδιοργάνωση όλων των κεντρικών λειτουργιών της φορολογικής διοίκησης.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top