Σήμερα συνεδριάζει για πρώτη φορά η Προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ!

Μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει παραδώσει το πόρισμα της

Σήμερα συνεδριάζει για πρώτη φορά η Προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ!

​Μετά από αντιδράσεις και ενστάσεις για τα μέλη της από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, συνέρχεται τελικά σήμερα Τετάρτη, η Προανακριτική Επιτροπή, που θα διερευνήσει τυχόν ποινική εμπλοκή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ.

Η επιτροπή αφού εκλέξει προεδρείο, θα οργανώσει τη διαδικασία των εργασιών της και θα πρέπει ως τις 25 Φεβρουαρίου να έχει παραδώσει το πόρισμα της.

Όπως αναφέραμε και χθες στο star.gr, η επιτροπή αποτελείται από 13 μέλη, συγκροτήθηκε με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής και πρόεδρός της αναμένεται να εκλεγεί ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Από τη ΝΔ επίσης θα προταθούν για μέλη οι βουλευτές Άδωνις Γεωργιάδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Ανδρέας Κουτσούμπας, από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Σταύρος Κοντονής και ο Θεόδωρος Δρίτσας, από το ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Ρήγας, από τη ΔΗΜΑΡ ο Βασίλης Οικονόμου, από τους ΑΝΕΛ ο Βασίλης Καπερνάρος, από την Χρυσή Αυγή ο Ηλίας Κασιδιάρης και από το ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής.

Μιλώντας στους δημ��σιογράφους ο Χρ.Μαρκογιαννάκης είπε ότι ο ίδιος θα διευθύνει την διαδικασία και θα εκτελεί τις αποφάσεις της Επιτροπής, ενώ ξεκαθάρισε πως ότι προκύπτει στην πορεία των εργασιών, τότε αυτό θα εξετάζεται.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top