Πράσινο φως από το ΔΝΤ για την εκταμίευση της δόσης

Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του στην Ουάσιγκτον

Πράσινο φως  από  το ΔΝΤ για την εκταμίευση της δόσης
Πράσινο φως άναψε το ΔΝΤ για την εκταμίευση της δόσης από την Ελλάδα, όπως αποφάσισε το Διοικητικό του Συμβούλιο που συνεδρίασε στην Ουάσιγκτον.

Για την ακρίβεια, αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η έγκριση της εκταμίευσης των δόσεων που υπολείπονται προς την Ελλάδα, του Ιουνίου και του Σεπτεμβρίου του 2013, συνολικού ύψους 3,3 δισ. ευρώ.
Αναμένεται επίσης να δοθεί στη δημοσιότητα από το ΔΝΤ η έκθεσή του για το δημοσιονομικό πρόγραμμα προσαρμογής της χώρας μας, η οποία συμπεριλαμβάνει την Ανάλυση Βιωσιμότητας Χρέους (DSA).

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε χθες ότι η Ελλάδα θα επιδείξει καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα, αλλά πρόσθεσε ότι θα πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο στον τομέα της είσπραξης των φόρων.

Θετική είναι ήδη η αξιολόγηση από το Euroworking Group της περασμένης Δευτέρας, το οποίο θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να εγκριθεί οριστικά η δόσης των 9,2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, από την πλευρά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μόνη χώρα που δεν ψήφισε για να πάρει η Ελλάδα τη δόση ήταν η Βραζιλία, η οποία δήλωσε απλά "παρών".

Βίντεο alpha
​​​
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top