Εισφορά στα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα από το 2014!

Στο ίδιο νομοσχέδιο τα σκάφη, ελικόπτερα και πισίνες

Εισφορά στα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα από το 2014!

​Οι ιδιοκτήτες Ι.Χ αυτοκινήτων από 1.929 κυβικά εκατοστά και άνω, επί της αντικειμενικής δαπάνης (τεκμήριο) των οχημάτων και εφόσον η παλαιότητά τους δεν υπερβαίνει τα 10 χρόνια, θα καταβάλουν ετήσια εισφορά 5% έως 10%.

Το «ευχάριστο» είναι ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα επιβληθεί από το 2014 - για τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν το 2013 - και προβλέπεται σε διατάξεις που εντάχθηκαν στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή για την κύρωση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Στα Ι.Χ. αυτοκίνητα από 1.929 έως 2.500 κυβικά εκατοστά, θα υπολογίζεται συντελεστής 5% επί της αντικειμενικής δαπάνης για επιβατικά αυτοκίνητα ενώ για τα μεγαλύτερα ο συντελεστής αυξάνεται σε 10%.

Από την επιβολή της εισφοράς απαλλάσσονται όσα αυτοκίνητα έχουν παλαιότητα μεγαλύτερη των 10 ετών ή είναι επιβατικά αυτοκίνητα για ανάπηρους.

Για τους κατόχους σκαφών αναψυχής προβλέπεται η επιβολή εισφοράς 10% επί της αντικειμενικής δαπάνης. Το ίδιο ισχύει για τους ιδιοκτήτες αεροσκαφών, ελικοπτέρων, ανεμοπτέρων, εσωτερικών και εξωτερικών πισινών.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top