Δείτε τις λίστες: Ποιες αποδείξεις μετράνε και ποιες είναι άχρηστες για την εφορία

Ανατροπές φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Ψηφίστηκε το βράδυ της Παρασκευής το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και φέρνει και ανατροπές στην τσέπη 8,5 εκατομμύρια φορολογουμένων.

Όπως σας είχαμε πει αλλάζουν όλα στην φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίοι θα φορολογούνται με δύο κλιμάκια από το πρώτο κιόλας ευρώ, καθώς και για όσους εισπράττουν νοίκια.

«Πονοκέφαλο» ωστόσο για τους περισσότερους αποτελούν οι αποδείξεις, καθώς πολλές από αυτές που συγκεντρώνουμε είναι «άχρηστες». Και για να μην γεμίζετε άδικα τα συρτάρια, διαβάστε ποιες αποδείξεις ΔΕΝ χρειάζεται να μαζεύετε:

Αποδείξεις για έξοδα τηλεφωνίας, ενοικίου που πληρώνει ο φορολογούμενος για την κύρια κατοικία ή για τα παιδιά του που σπουδάζουν σε άλλη πόλη. Επίσης, για το πετρέλαιο θέρμανσης, το φυσικό αέριο, τις υπηρεσίες κοινοχρήστων, ύδρευσης, δημοτικών τελών, αγοράς αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής, μοτοσικλετών.

Αντίθετα, οι αποδείξεις που «μετράνε» είναι αυτές τις ένδυσης και υπόδησης, τροφίμων, καπνού, είδη επισκευής και συντήρησης κατοικίας, οικιακών συσκευών, ανταλλακτικά αυτοκινήτου, είδη αθλήσεως και εξοχής, τροφές και υπηρεσίες για ζώα, βιβλία, πακέτο διακοπών, κομμωτήρια κλπ.

Επίσης, οι πρόσθετες αποδείξεις που θα αναγνωρίζονται είναι αυτές των διδάκτρων σε φροντιστήρια και ξένες γλώσσες, ενώ όσοι κάνετε ταξίδια σε χώρες της Ε.Ε. θ�� μπορείτε να κρατάτε τις αποδείξεις και να τις προσθέτετε σε αυτές που συλλέγουν εντός των συνόρων.

Υπενθυμίζεται ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να συλλέγουν αποδείξεις για το 25% του εισοδήματος τους με ανώτατο όριο τα 10.500 ευρώ.

Αν υπάρχει διαφορά μεταξύ του ποσού των αποδείξεων που πρέπει να συγκεντρώσουν και των αποδείξεων που συγκεντρώθηκαν θα επιβάλλεται φορολογικό πρόστιμο 22%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top