Αποκρατικοποιήσεις: Στόχος η είσπραξη 2, 5 δις ευρώ μέσα στο 2013!

Από πού, πως και πότε περιμένει το «χρήμα» η κυβέρνηση

Αποκρατικοποιήσεις:  Στόχος η είσπραξη 2, 5 δις ευρώ μέσα στο 2013!

​Περίπου 2,5 δισ. ευρώ φιλοδοξεί η κυβέρνηση να βάλει από τις αποκρατικοποιήσεις στα δημόσια ταμεία μέσα στο 2013.

Σε ποιον θα κληρώσει ο ΟΠΑΠ;

Η επιστολή διαδικασίας από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων προς τους 7 υποψήφιους επενδυτές για την ιδιωτικοποίηση του 33% του ΟΠΑΠ, αναμένεται σύντομα να διαβιβαστεί, ενώ θα ακολουθήσει η υποβολή δεσμευτικών προσφορών από τους ενδιαφερόμενους, με στόχο η ιδιωτικοποίηση να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του φετινού Μαρτίου!

Μικρό διάστημα, μεγάλο ενδιαφέρον

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι η διαγωνιστική διαδικασία για την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ που πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στο Α΄ τρίμηνο του έτους.

Επίσης, αυτή την περίοδο θα πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για ιδιωτικοποίηση ΟΔΙΕ, ΕΛΤΑ, ΕΛΒΟ, ΕΑΣ, Λάρκο, ΕΥΑΘ, παραχώρηση της Εγνατίας, την πώληση του Αστέρα, αλλά και την αξιοποίηση ομάδων μικρών αεροδρομίων, λιμανιών και μαρίνων. Ειδικά για τις τελευταίες, υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ όπως αναφέρουν Τουρκικά δημοσιεύματα, επιχειρηματικός κολοσσός από τη χώρα φέρεται να αγόρασε το 51% των μετοχών ελληνικής εταιρείας που διαχειρίζεται τις μαρίνες Ζέας, Κέρκυρας και Λευκάδας.

Αισιόδοξα μηνύματα όμως έρχονται και από το χώρο της κρουαζιέρας, αφού ο σχεδιασμός για περαιτέρω ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά και ενδεχόμενη αξιοποίηση και του Φαλήρου δείχνει να ικανοποιεί τις μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Βίντεο mega

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top