Ένας στους δύο Έλληνες θέλει να γίνει επιχειρηματίας!!!

Τα ποσοστά, οι αντιθέσεις και τα αγκάθια σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο

​Τον ντουνιά ανάποδα, όπως λέει και η μπαλάντα του κυρ Μέντιου, θέλει να φέρει το 50% των Ελλήνων, αλλάζοντας κατά κάποιο τρόπο το εργασιακό τοπίο της χώρας!!! Οι μισοί Έλληνες, λόγω της κρίσης, βλέποντας τους μισθούς και τα επιδόματα να πέφτουν κατακόρυφα, λένε ΟΧΙ στο μεροκάματο και στις διαταγές, επιθυμώντας να γίνουν οι ίδιοι αφεντικά του εαυτού τους, στήνοντας τη δική τους επιχείρηση!!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες, οι μισοί Έλληνες σε αντίθεση με τους περισσότερους Ευρωπαίους, δεν θέλουν να είναι υπάλληλοι σε κάποια εταιρεία ή δημόσιο οργανισμό, παρά θέλουν να πάρουν οι ίδιοι την τύχη στα χέρια τους!!! Υψηλό αίσθημα επιχειρηματικότητας, εκτός από τους έλληνες, έχουν ακόμη οι Πορτογάλοι, οι Ρουμάνοι, οι Λετονοί και οι Βούλγαροι, με ποσοστά που κυμαίνονται μεταξύ 48- 49%.

Στον αντίποδα, η αυτοαπασχόληση τρομάζει τους Σουηδούς (22%), τους Φιλανδούς(24%), τους Δανούς και τους Σλοβένους (από 28%), όπου η πλειοψηφία των πολιτών , σε ποσοστά άνω του 70%, προτιμούν να είναι υπάλληλοι και όχι…. Αφεντικά!

Γενικά στην ΕΕ, οι άνδρες και οι νέοι είναι αυτοί που προτιμούν να αυτοαπασχολούνται και να παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους, παρά να υπακούουν συνεχώς σε εντολές , κάτι το οποίο επιθυμούν περισσότερο οι γυναίκες και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία.

Τα… αγκάθια

Αυτό που βάζει φρένο στους επίδοξους επιχειρηματίες, όπως αναφέρει η μεγάλη πλειοψηφία των Ευρωπαίων είναι ο κίνδυνος πτώχευσης της εταιρείας (παρόμοια άποψη διατυπώνει το 43% των ερωτηθέντων).

Ειδικά οι Έλληνες, σε ποσοστό 96%, υπογραμμίζουν την έλλειψη πόρων, ενώ είναι χαρακτηριστικό, ότι το 77% των συμπολιτών μας επισημαίνει τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες για να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, όταν στην Ολλανδία για παράδειγμα το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόλις 20%.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top