Θα πληρώνουμε το Δημόσιο για... ηθική βλάβη!

Ποιοί θα βάζουν το χέρι στην τσέπη – διαβάστε την εγκύκλιο

Να πληρώσουν αποζημίωση για ηθική βλάβη θα καλούνται πλέον όσοι έχουν χρέη στην Εφορία, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών! Μάλιστα, υπάλληλοι των ΔΟΥ θα παρίστανται στα δικαστήρια ως πολιτικοί ενάγοντες.

Το ότι ο φόβος φυλάει τα έρημα φαίνεται να σκέφτηκαν στο υπουργείο Οικονομικών, οπότε αποφάσισα να... φοβερίσουν τους πολίτες που δεν προφταίνουν να πληρώνουν φόρους και χαράτσια.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, το Δημόσιο θα ζητάει και τα ρέστα σε περιπτώσεις χρεών από ΦΠΑ άνω των 20.000 ευρώ, ποσό το οποίο μπορεί να μειωθεί με βάση νόμο του 1953. Υπάλληλοι των Εφοριών θα παρίστανται στα δικαστήρια, ενώ η εγκύκλιος ορίζει επακριβώς πώς θα... σταθούν και τι θα πουν.

Η καταβολή αποζημίωσης για ηθική βλάβη, όπως σκέφτηκε το ΥΠΟΙΚ, θα λειτουργήσει... αποτρεπτικά και προς συμμόρφωση των μη συνεπών φορολογούμενων, πολλοί από τους οποίους, πάντως, θέλουν αλλά δεν τους έχει μείνει φράγκο για να πληρώσουν!


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top