Γιατί δεν μας ξαφνιάζει; Περίπου 50.000 (!) ελεύθεροι επαγγελματίες δεν απογράφηκαν!

Νέα «υπερπαραγωγή» με συντάξεις-μαϊμού εν όψει; - Τελευταία διορία ως την Παρασκευή

Γιατί δεν μας ξαφνιάζει; Περίπου 50.000 (!) ελεύθεροι επαγγελματίες δεν απογράφηκαν!
Εξωπραγματικό είναι το νούμερο των ελευθέρων επαγγελματιών που δεν απογράφηκαν εντός της διορίας που είχε δώσει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Η διορία έληξε στις 31/12/2012 και έως τότε δεν είχε απογραφεί περίπου το 20% των συνολικά 250.000 δικαιούχων του Ταμείου των ελευθέρων επαγγελματιών (στο οποίο συγχωνεύτηκαν ΤΕΒΕ, ΤΣΑΥ, και το Ταμείο Εμπόρων).

Έτσι παραμένουν άφαντοι 45-50.000 δικαιούχοι, οι οποίοι ωστόσο ελάμβαναν (και συνεχίζουν να λαμβάνουν) κανονικά και... με τον νόμο τη σύνταξή τους.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο ΟΑΕΕ ανακοίνωσε πως -επειδή συνέπεσαν οι τελευταίες ημέρες απογραφής με τις ημέρες των εορτών- παρατείνεται η ημερομηνία απογραφής έως και την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013.

Ωστόσο, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η πλειοψηφία των 45-50.000 δικαιούχων πιθανότατα θα παραμείνει άφαντη.

Ο Οργανισμός, πάντως, επαναλαμβάνει ότι θα προχωρήσει άμεσα σε αναστολή καταβολής της σύνταξης του Φεβρουαρίου σε όσους δεν απογραφούν.
Βρούτσης: Δε χωρούν δικαιολογίες

«Μέχρι σήμερα από τους 350.000 συνταξιούχους, δεν έχουν απογραφεί περίπου οι 45.000! Δικαιολογίες πλέον δεν χωρούν καθώς δόθηκε επαρκέστατος χρόνος δύο ολόκληρων μηνών για την απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ!» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σε δήλωση για τα (μέχρις στιγμής) αποτελέσματα της απογραφής.

«Το νοικοκύρεμα που έχουμε ξεκινήσει, προϋποθέτει συνέπεια από όλους μας. Η τελευταία ημέρα προθεσμίας θα είναι η ερχόμενη Παρασκευή 4-1-2013 και δεν θα δοθεί άλλη παράταση. Σε όσους συνταξιούχους δεν προσέλθουν να απογραφούν είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε σε αναστολή της καταβολής της σύνταξης για τον Φεβρουάριο» κατέληξε ο κ. Βρούτσης.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top