Προβόπουλος: Έξοδος από την κρίση με 9 βήματα

«Η νέα χρονιά ξεκινά με καλές προϋποθέσεις για την Ελλάδα»

Προβόπουλος: Έξοδος από την κρίση με 9 βήματα
Αισιόδοξος για την πορεία της Ελλάδας το 2013 είναι ο Γιώργος Προβόπουλος.

«Παρά το γεγονός ότι το 2012 ξεκίνησε με μεγάλες αβεβαιότητες και αμφισβητείτο η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη σήμερα έχει αποκατασταθεί μέρος της εμπιστοσύνης και η νέα χρονιά ξεκινά με σαφώς καλύτερες προϋποθέσεις, ενώ είναι εφικτή μια νέα πορεία» αναφέρει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.

Όπως υπογραμμίζει, οι προκλησειςς είναι μεγάλες και πρέπει να υπάρξουν στοχευμένες δράσεις για να καταφέρει η χώρα να βγει από την κρίση. Συγκεκριμένα, τονίζει ότι είναι απαραίτητα 9 βήματα:

- Η συνεπής και απαρέγκλιτη εφαρμογή όσων έχουν αποφασισθεί.

- Η επιτάχυνση της απορρόφησης των 15 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ και η αποτελεσματική αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ε.Ε.

- Η επανέναρξη της κατασκευής των οδικών αξόνων που προσδιορίζεται χρονικά για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

- Η αποκατάσταση ομαλών συνθηκών ρευστότητας στην αγορά με τη σταδιακή εξόφληση οφειλών του Δημοσίου.

- Η ενδυνάμωση των τραπεζών με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης, η οποία θα ενισχύσει τη σταδιακή πρόσβασή τους στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές.

- Η άμεση βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και η απλοποίηση του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου.

- Ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς και μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης που πρέπει να στηρίζεται στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

- Η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, όχι μόνο γιατί μειώνουν απευθείας το χρέος αλλά κυρίως γιατί οδηγούν στην υλοποίηση επενδύσεων, στη μεταφορά τεχνογνωσίας και στην αύξηση της απασχόλησης.

- Η προώθηση μεταρρυθμίσεων που θα επισπεύδουν την υλοποίηση νέων επενδύσεων και θα ενισχύουν την εξωστρέφεια της οικονομίας.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top