Το «χοντραίνουν» οι Εφοριακοί: "Μαυρογιαλούρος" ο Μαυραγάνης

Ζητούν από τη δικαιοσύνη να παρέμβει

Το «χοντραίνουν» οι Εφοριακοί: "Μαυρογιαλούρος" ο Μαυραγάνης

​Στην αντεπίθεση περνούν δυναμικά οι εφοριακοί, μετά την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να μεταθέσει 165 στελέχη εφοριακών και του ΣΔΟΕ. Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση, η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στις Εφορίες (ΠΟΕ0-ΔΟΥ) χαρακτηρίζει εμμέσως πλην σαφώς «Μαυρογιαλούρο» τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, αναφορικά με την απόφασή του να "ξηλώσει" εν μία νυκτί 165 στελέχη της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Οι κρίσεις Διευθυντών-Υποδιευθυντών-Τμηματαρχών που έγιναν χθες από τον Υφυπουργό Γ. Μαυραγάνη, επαναφέρουν πρακτικές και λογικές «Μαυρογιαλούρου» της μετα- πολεμικής εποχής, που ελπίζαμε ότι η οικονομική κρίση και η ανάγκη μεταρρυθμίσεων, είχε απαλείψει οριστικά.

Για μια φορά ακόμη, η «παράδοση» προηγούμενων κυβερνήσεων επαναλαμβάνεται και η αξιοκρατία, η εντιμότητα, η εργατικότητα, έχουν αντικατασταθεί από την διαπλοκή, το παρασκήνιο, τις πολιτικές παρεμβάσεις και τις εξωθεσμικές λειτουργίες. Η αναγκαιότητα να λειτουργήσουν οι φορολογικές υπηρεσίες στην Ελλάδα όπως σε όλη την Ευρώπη, παρα- μένει αίτημά μας και διαρκής στόχος. Επισημαίνουμε ότι:

1. Είναι ψέμα του κ. Μαυραγάνη (που κρύβεται πίσω από διαρροές σε ΜΜΕ) ότι οι κρίσεις έγιναν επειδή δεν επιτεύχθηκαν «στόχοι» και δεν έγιναν έλεγχοι. Τον καλούμε, ΑΝ ΤΟΛΜΑ να δημοσιοποιήσει όλα τα στοιχεία (στα οποία βασίστηκαν οι κρίσεις), για να αποκαλυφθεί ποιος λέει την αλήθεια.

2. Είναι προκλητικό, σε μια περίοδο που οι φορολογικές υπηρεσίες δέχονται πρωτοφανή κοινωνική πίεση και πρέπει να αντιμετωπίσουν ένα δυσβάστακτο φορολογικό βάρος, κάποιοι να επιλέγουν στελέχη, χωρίς ΜΕΤΡΗΣΙΜΑ - ΕΝΙΑΙΑ - ΔΙΑΦΑΝΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.

3. Καλούμε την Δικαιοσύνη να παρέμβει και να ερευνήσει το όλο θέμα και αν τηρήθηκαν το Σύνταγμα, οι Νόμοι και κυρίως, αν οι αποφάσεις τους, εξυπηρετούν το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ή το ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡOΝ κάποιων. Στην κατεύθυνση αυτή θα αναλάβουμε άμεσα σχετική πρωτοβουλία.

4. Καλούμε τα κόμματα της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, να μην κρυφτούν πίσω από προφάσεις και να εξαντλήσουν κάθε κοινοβουλευτική διαδικασία και κάθε πολιτική πίεση, για να διασφαλιστεί η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ στις φορολογικές υπηρεσίες, απαιτώντας να κατατεθούν στην Βουλή όλα τα σχετικά στοιχεία.

Σε όσους βιαστούν να μας «καταγγείλουν» ότι θυμηθήκαμε τώρα το όλο πρόβλημα, τους παραπέμπουμε σε σχετικά (συνημμένα) Δελτία Τύπου της ΠΟΕ-ΔΟΥ, σε ΑΝΥΠΟΠΤΟ ΧΡΟΝΟ.

Βίντεο alpha

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top