Πως θα φθάσουν και που θα πάνε τα λεφτά της σούπερ δόσης στην Ελλάδα;

Έρχεται ζεστό χρήμα για ανακεφαλαιοποίηση αλλά και για τα χρέη προς ιδιώτες

Πως θα φθάσουν και που θα πάνε τα λεφτά της σούπερ δόσης στην Ελλάδα;

​Επιτέλους ! Έρχεται καυτό χρήμα στην Ελλάδα! Μετά από θυσίες χρόνων έρχονται ζεστά ζεστά ευρουλάκια στη χώρα μας για να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα!

Μετά από σειρά συσκέψεων και διαβουλεύσεων, οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης έδωσαν, όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, το «πράσινο φως» για την καταβολή της δόσης , με βασικό στόχο τον περιορισμό του ελληνικού χρέους στο επίπεδο του 124% του ΑΕΠ το 2020

Σε αυτή τη βάση, οι χώρες της Ευρωζώνης επέτρεψαν στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) να εκταμιεύσει ένα συνολικό ποσό 49,1 δισ. ευρώ.

Η εκταμίευση θα γίνει σε διάφορες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων ύψους 34,3 δισ. ευρώ θα χορηγηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Από τα 34,4 δισ. ευρώ, τα 16 θα δοθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τα 7 για δημοσιονομικές ανάγκες (προϋπολογισμός) και τα υπόλοιπα είναι το δάνειο από τον EFSF για την επαναγορά ομολόγων.

Μέχρι τα 49,1 δισ. ευρώ, απομένει ποσό 14,8 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα μισά θα καταβληθούν τον Ιανουάριο και τα υπόλοιπα σε τρεις δόσεις μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top