Εκτός λίστας φορολογικών παραδείσων ο Παναμάς με ψήφο και της Ελλάδας – Έντονες αντιδράσεις από αντιπολίτευση

Κύρτσος: Ο Τσίπρας δεν κατηγορούσε όσους έκαναν οικονομικές συναλλαγές μέσω Παναμά για φοροδιαφυγή

Εκτός της λίστας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους φορολογικούς παραδείσους είναι ο Παναμάς με απόφαση του Ecofin της 23ης  Ιανουαρίου 2018.

Όπως προέκυψε από την απάντηση της εκπροσώπου της βουλγαρικής Προεδρίας Monika Panayotova σε Ερώτηση του ευρωβουλευτή Καθηγητή Νότη Μαριά στις 28 Φεβρουαρίου, η απόφαση ελήφθη και με ελληνική ψήφο.

«Ο Παναμάς ανέλαβε επαρκείς δεσμεύσεις σε υψηλό πολιτικό επίπεδο για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις που επεσήμαναν οι ειδικοί μας» είπε μεταξύ άλλων η Panayotova.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη στάση της κυβέρνησης στα περίφημα Panama Papers αλλά και τη σταθερή θέση της για μάχη απέναντι στη φοροδιαφυγή, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση από την αντιπολίτευση. 

«Τι έπαθε ο Τσίπρας και ενώ κατηγορούσε όσους έκαναν οικονομικές συναλλαγές μέσω Παναμά για φοροδιαφυγή, έβαλε τον Τσακαλώτο να ψηφίσει στο EcoFin τη διαγραφή του Παναμά από τη λίστα των φορολογικών παραδείσων; Είναι ψεύτης και υποκριτής; Εξυπηρετεί συμφέροντα;Διευκολύνει ξέπλυμα;» έγραψε - μεταξύ άλλων - ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος στο twitter.

«Την ώρα που οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ και ανάμεσά τους και ο κ. Τσακαλώτος αποφάσιζαν και ψήφιζαν την απόσυρση του Παναμά από την μαύρη λίστα των Βρυξελλών με τους φορολογικούς παραδείσους ( 23.1.2018 ), ο πρωθυπουργός κοπτόταν και κατακεραύνωνε συλλήβδην τους πολιτικούς του αντιπάλους για τα Panama papers. Δεν μπορεί να υπάρχει πατριωτισμός των Panama papers, των offshore και της μίζας » έλεγε από την Πάτρα στις 6 Φεβρουαρίου. Αν δεν πρόκειται για το άκρον άωτον της υποκρισίας, της δημαγωγίας, του λαϊκισμού και τελικά της προσωπικής ξετσιπωσιάς, Τότε περί τίνος πρόκειται;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top