Ρουζ: Ο σωστός τρόπος να το εφαρμόσεις ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου

Θα σου χαρίσει ζωντάνια και ομορφιά

ρουζ

Είναι από τα αγαπημένα makeup προϊόντα των french girls. Και τον λόγο μπορείς να τον αντιληφθείς. Το ρουζ όταν εφαρμοστεί σωστά και στην σωστή ποσότητα θα δώσει αυτή τη νεανική φρεσκάδα στο πρόσωπό μας ακόμα κι όταν δεν φοράμε καθόλου φον τε τεν...

Ωστόσο αυτό το τόσο αγαπημένο προϊόν κρύβει πολλές παγίδες. Ανάλογα με το σχήμα του προσώπου της καθεμιάς οι makeup experts έχουν διαφορετικά τρικ ώστε να το κάνουν να δείχνει φυσικό για να μην μοιάζουμε στο τέλος με κλόουν. Αυτά ακριβώς θα σου αποκαλύψουμε λοιπόν σήμερα...

Πούδρα για τα μωρά: Οι πολλαπλές χρήσεις της για το μακιγιάζ σου

Για μακρύ πρόσωπο

Αν το πρόσωπό σου έχει οβάλ σχήμα τότε το ρουζ μπαίνει κατευθείαν πάνω στα μήλα των μάγουλων σου, αλλά από την μέση και προς τα πίσω στ’ αυτιά. Έτσι θα δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση ότι έχεις πιο «πλατύ» πρόσωπο.

Για στρογγυλό πρόσωπο 

Εφάρμοσε το ρουζ λίγο πιο κάτω από τα μήλα των ζυγωματικών και «τραβήξτε» το χρώμα προς τα πίσω στα αυτιά. Ολοκληρώστε με highlighter για να τονίσεις περισσότερο τα ζυγωματικά σου και να δημιουργήσεις τα λεγόμενα ''κοψίματα'' στο ''γεμάτο'' πρόσωπό σου.

Για τετράγωνο πρόσωπο 

Σ΄αυτή την περίπτωση ο τρόπος που θα εφαρμόσεις το ρουζ θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις και πιο ''απαλά'' χρακτηριστικά. Για να το πετύχεις πρέπει να το εφαρμόσεις πάνω στα μήλα του προσώπου και πιο κοντά στην μύτη και να τραβήξεις το χρώμα προς τ’ αυτιά. Αυτό θα κάνει το πρόσωπό σας να δείχνει πιο «γεμάτο» και στρογγυλό.

Tα μυστικά ομορφιάς της Natalie Portman

Για πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Το δυνατό σου χαρακτηριστικό είναι τα ζυγωματικά σου και για να το τονίσεις πρέπει να εφαρμόσεις το ρουζ λίγο πιο κάτω από τα μήλα του προσώπου, κάνοντας ημικυκλικές κινήσεις προς τα πάνω. 

Επιμέλεια: Κατρίνα Πίτρακκου

Πηγή:mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top