Dancing With The Stars: Λεξικό χορού - Οι λέξεις που ακούμε σε κάθε live

Τι σημαίνει pivot, cambre, flex και frame;

Το Dancing With The Stars, εκτός από πολύ χορό και κέφι, κάθε Κυριακή μας χαρίζει και ένα μάθημα χορευτικών όρων!

DWTS: Ατύχημα για τον Έντουαρντ μετά τον χορό με τη Γεωργαντή

Ένα απόσπασμα με όλους τους χορευτικούς όρους που ακούμε στον χορευτικό διαγωνισμό προβλήθηκε στην εκπομπή Breakfast@Star κι εμείς βρήκαμε την ορολογία για όσους «διψάνε για γνώση».

dwts

  • Pivot: 1. Μία στροφή που γίνεται πάνω στο πόδι που στηρίζει το βάρος, ενώ το ελεύθερο πόδι βρίσκεται προς τα πίσω και σε κοντινή απόσταση με το άλλο πόδι. (γενική ορολογία). 2. Μία στροφή που γίνεται προς την πλευρά του ποδιού που βρίσκεται μπροστά, η οποία διεξάγεται προοδευτικά προς τα μπρος ή προς τα πίσω, με το βάρος του σώματος πάνω από το ένα πόδι.
  • Flex: 1.Το λύγισμα του ελεύθερου ποδιού με τέτοιο τρόπο ώστε να τοποθετηθεί κάθετα σε ορθή σχεδόν γωνία προς το πόδι που στηρίζει το βάρος. 2. Μία τοποθέτηση του ποδιού κατά την οποία το πέλμα παίρνει κλίση, η οποία επιτυγχάνεται όταν το τακούνι εξακολουθεί να έχει επαφή με το έδαφος, ενώ το μετατάρσιο όχι.
  • Flow: Ροή στην κίνηση και τη χορογραφία.
  • Ball-Flat: Σε ένα βήμα πάνω σε Ball-Flat έρχεται αρχικά σε επαφή με το πάτωμα το μετατάρσιο (Ball) του πέλματος, και έπειτα ακολουθεί ολόκληρο το πέλμα (Flat). (Συντομογραφείται ως "BF").
  • Quickstep: Ένα είδος ballroom χορού από την Αγγλία, που χαρακτηρίζεται από γρήγορη κίνηση και συχνά περιλαμβάνει άλματα, κλωτσιές, μικρά χοροπηδητά βήματα, lock steps και chassés.
  • Footwork: Το μέρος του πέλματος που βρίσκεται σε επαφή με το πάτωμα σε μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Παραδείγματα: Ball (μετατάρσιο), Heel (τακούνι), Inside Edge of Whole Foot (το εσωτερικό μέρος ολόκληρου του πέλματος).
  • Cambre: Στο μπαλέτο, είναι το λύγισμα του κορμού από τη μέση και πάνω προς το πλάι ή προς τα πίσω.
  • Frame: Η τοποθέτηση των χεριών και του πάνω μέρους του σώματος κατά τη διάρκεια που το ζευγάρι χορεύει.

Μη χάσετε το 3ο live του Dancing With The Stars την Κυριακή 31/10!

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Breakfast@Star
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top