Batman και Superman: Η ιστορία δύο σούπερ ηρώων που ήρθαν αντιμέτωποι

Εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε κόμικ της DC το 1938 και 1939

Δείτε το trailer της ταινίας Batman Vs Superman, η οποία θα προβληθεί την Πέμπτη 24/1/2019 στις 22.00 από το STAR

Γεννήθηκαν με διαφορά ενός έτους, πριν από αρκετές δεκαετίες, από την ίδια «μαμά», έχοντας έναν κοινό στόχο: την καταπολέμηση του εγκλήματος και την προστασία της κοινωνίας.

Παρ’ όλα αυτά, είναι εντελώς διαφορετικοί, σαν να προέρχονται από διαφορετικούς κόσμους. Για την ακρίβεια… όντως προέρχονται από διαφορετικούς κόσμους, καθώς ο Superman προέρχεται από άλλον πλανήτη, τον Krypton, απ’ όπου προέρχεται και η αχίλλειος πτέρνα του: ο κρυπτονίτης, που τον κάνει εντελώς ανίσχυρο!

Ο λόγος για τον Superman και τον Batman, oι οποίοι εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε κόμικ της DC τον Μάιο του 1938 και τον Ιούνιο του 1939, αντίστοιχα, σε μία εποχή που -λόγω των έντονων πολιτικοοικονομικών συνθηκών- ευνοούσε τη γέννηση των σουπερηρώων, που θα προστάτευαν τον απλό άνθρωπο και θα επέβαλαν Δικαιοσύνη.

Δείτε σήμερα στο STAR στις 22.00 την ταινία "BATMAN VS SUPERMAN: Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ"

Κάπως έτσι, εξάλλου, γεννήθηκε δύο χρόνια μετά τον Batman, το 1941, και ένας ακόμη δημοφιλής σούπερ ήρωας, ο Captain America, ο οποίος ξεκίνησε ως υπερστρατιώτης που μαχόταν εναντίον του Άξονα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Batman vs Superman: Ποιος αγαπήθηκε περισσότερο;

Τόσο ο Batman, όσο και ο Superman αγαπήθηκαν πολύ από την αμερικανική κοινωνία και γρήγορα έγιναν γνωστοί σε όλο τον κόσμο.

Αν και ο Batman ήταν πιο κοντά στον μέσο άνθρωπο, καθώς δεν είχε υπερδυνάμεις αλλά βασιζόταν σε υπερεξελιγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό, σε σούπερ αυτοκίνητο (το Batmobile), σε πολεμικές τέχνες και σε υψηλή ευφυΐα, το όνομα και το σύμβολο του Superman ήταν αυτό που έγινε μέρος της αμερικανικής κουλτούρας, αφού συναντάται σε τραγούδια, σε παρατσούκλια, σε γνωμικά.

Παράλληλα, σε πολλές χώρες του κόσμου, και όχι μόνο στις ΗΠΑ, το όνομα του Superman επικράτησε ως έκφραση και για να περιγράψει τον άνθρωπο που υπερβάλει εαυτόν.

Οι άνθρωποι πίσω από τους σουπερήρωες

Πίσω από τον Batman «κρύβεται» ο Bruce Wayne, ένας πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας του Gotham City, ο οποίος χρησιμοποιεί την τεχνολογία και τα έσοδα της εταιρείας του για να φτιάχνει και να βελτιώνει τον εκπληκτικό εξοπλισμό του Batman. Είναι… ομαδικός παίκτης, καθώς ο μπάτλερ του Bruce Wayne, o Alfred, είναι και βοηθός του Batman. Μάλιστα, για ένα διάστημα, ο Batman είχε αποκτήσει και άλλον έναν βοηθό, τον Robin, τον οποίο -μετά από σχετική ψηφοφορία των αναγνωστών του κόμικ- τον σκότωσε ο μεγάλoς εχθρός του Batman, o Joker, to 1988.

Αντίθετα, πίσω από τον πανίσχυρο Superman, «κρύβεται» ένας ντροπαλός και ήρεμος άνθρωπος, ο Clark Kent, o οποίος εργάζεται ως δημοσιογράφος σε μεγάλη εφημερίδα της πόλης του, Metropolis. Μεγάλωσε στο Κάνσας από έναν αγρότη και την οικογένειά του, οι οποίοι τον είχαν εντοπίσει μωρό σε χωράφι της περιοχής, όπου τον είχε αφήσει η οικογένειά του από τον Krypton. O Clark Kent είναι ερωτευμένος με τη συνάδελφό του Lois Lane, αλλά η ίδια είναι ερωτευμένη με τον άλλο του εαυτό, τον Superman!

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον Batman και τον Superman

Batman

•    Ο αρχηγός της αστυνομίας του Gotham City μπορεί να καλέσει τον Batman, όταν τον έχει ανάγκη, μέσω ενός προβολέα που εκπέμπει στον ουρανό το σύμβολο του σουπερήρωα.
•    Στις ιστορίες των τελευταίων ετών ο Batman ποτέ δεν σκοτώνει και ποτέ δε χρησιμοποιεί όπλο.
•    Έχουν συνεργαστεί με τον Superman και γνωρίζουν αμφότεροι τη δεύτερη ταυτότητά τους.
•    O μεγαλύτερος εχθρός του είναι ο Joker, ένας ιδιοφυής -πλην ψυχοπαθής- υπερεγκληματίας. O Joker εμφανίστηκε στο πρώτο τεύχος του περιοδικού Batman το 1940, και επρόκειτο να σκοτωθεί από τον Batman ωστόσο, σώθηκε μετά από απαίτηση του αρχισυντάκτη.

Superman

•    Τo αρχικό του όνομα, στον πλανήτη Krypton, ήταν Kal-El
•    Ο Superman έχει δώσει στον Batman ένα κομμάτι από κρυπτονίτη, για να το χρησιμοποιήσει, εάν ποτέ βγει εκτός ελέγχου
•    Tο 1993 ο Superman σκοτώθηκε από έναν παντοδύναμο κακό, ονόματι Doomsday. Αργότερα, «αναστήθηκε» και πάλι, προς μεγάλη χαρά των εκατομμυρίων οπαδών του.
•    O μεγαλύτερος εχθρός του είναι ο Lex Luthor, ένας ζάπλουτος και ευφυέστατος μηχανικός, ο οποίος θέλει να «απαλλάξει» τη γη από την απειλή του Superman.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top