ΕΤΣΙ θα είναι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες!

Ποιος «εγκέφαλος» σκέφτηκε αυτό το περίπλοκο;

Υπό συνθήκες που θυμίζουν ταινίες με κατασκόπους θα διεξαχθεί η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες, την Τρίτη 30 Αυγούστου, στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο «Μικροπολιτικός» της εφημερίδας «Τα Νέα», το κτίριο επί της οδού Φραγκούδη θα ελεγχθεί από την Αστυνομία το αργότερο μία ημέρα πριν και θα σφραγιστεί, ενώ η εκκίνηση της πλειοδοτικής διαδικασίας θα γίνει στις 09:00 το πρωί.

Σχεδόν δύο ώρες πριν βρεθούν ενώπιον της ειδικής επιτροπής για τη διενέργεια του διαγωνισμού, οι αντιπροσωπείες των εννέα υποψηφίων για τις τέσσερις άδειες θα πρέπει να βρίσκονται στο κτίριο για να περάσουν από έλεγχο. Αφού παρατήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα και κάθε άλλο ηλεκτρονικό γκάτζετ, θα παραλάβουν έγχρωμα καρτελάκια και φακέλους και θα τακτοποιηθούν ανά πτέρυγα και όροφο.

Η δημοπρασία θα γίνει στην κεντρική αίθουσα του ισογείου, όπου θα συγκεντρωθούν τα μέλη της επιτροπής και οι αντιπρόσωποι των υποψηφίων. Ο πρόεδρος τη�� επιτροπής θα σημάνει την έναρξη της διαδικασίας ανακοινώνοντας το πρώτο «χτύπημα», (μπιντάρισμα, όπως το λένε), με ποσό εκκίνησης τις 500.000 ευρώ.

Με χαρτί σε σφραγισμένο έγχρωμο φάκελο, ο εκπρόσωπος κάθε υποψηφίου θα ζητεί από τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας που θα είναι απομονωμένος σε πτέρυγα ορόφου να τον ενημερώσει για την επόμενη πλειοδοτική κίνηση. Τον φάκελο αυτό θα παίρνει αστυνομικός, ο οποίος θα τον παραδίδει στα χέρια του εντολέα.

Ο εντολέας θα σκέφτεται, θα αποφασίζει, θα σημειώνει την εντολή υπογεγραμμένη και θα τη βάζει σε νέο φάκελο ο οποίος σφραγισμένος και μονογραμμένος θα παραδίδεται στον αστυνομικό. Αυτός θα πηγαίνει τον φάκελο στον εντολοδόχο.

Ο εκπρόσ��πος θα ξεσφραγίζει τον φάκελο, θα διαβάζει την εντολή και θα την πληκτρολογεί στον υπολογιστή. Πριν, όμως, την καταχωρήσει θα την σημειώνει σε επίσημο έντυπο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, θα την βάζει σε φάκελο και, την στιγμή που θα πατά enter στον υπολογιστή του, θα δίνει την έγγραφη εντολή στον αστυνομικό για να την παραδώσει στην ειδική επιτροπή!

Όλη η παραπάνω διαδικασία θα γίνει επί εννέα, όσοι δηλαδή και οι υποψήφιοι και θα επαναλαμβάνεται με κάθε μπιντάρισμα, μέχρις ότου να δοθούν και οι τέσσερις άδειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 30 Αυγούστου ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

Ερωτήματα για την διαφάνεια της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top