Αλαλούμ στην Eurovision: Γιατί δεν ανακοινώνεται η διοργανώτρια πόλη!

«Πονοκέφαλος» τα στάδια

Αλαλούμ στην Eurovision: Γιατί δεν ανακοινώνεται η διοργανώτρια πόλη!

Τι κι αν οι απανταχού φίλοι της Eurovision περίμεναν την 1η Αυγούστου για να μάθουν σε ποια πόλη της Ουκρανίας θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός του 2017; Ο μήνας κοντεύει να τελειώσει και… ανακοινώσεις δεν έχουν γίνει, ενώ οι αρμόδιοι δηλώνουν πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τη διοργάνωση.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, στη «μάχη» για να φιλοξενήσουν τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού ρίχτηκαν έξι πόλεις της Ουκρανίας, οι Κίεβο, Ντνίπρο, Χάρκοβο, Κχέρσον, Λβιβ και Οδησσός. Μετά από ένα πρωτότυπο event με παρουσίαση της κάθε πόλης, στα τέλη Ιουλίου, έμειναν τρεις διεκδικητές, το Κίεβο, το Ντνίπρο και η Οδησσός, ενώ η ανακοίνωση της διοργανώτριας πόλης θα γινόταν την 1η Αυγούστου.

«Δεν υπάρχει καθυστέρηση», υποστήριξε ο επικεφαλής της δημόσιας τηλεόρασης της Ουκρανίας, προσθέτοντας πως οι διοργανωτές θέλουν να βεβαιωθούν ότι η πόλη που θα φιλοξενήσει το διαγωνισμό θα πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με ουκρανικά δημοσιεύματα, η πολυπόθητη ανακοίνωση θα γίνει στις 24 Αυγούστου, ημερομηνία σημαδιακή για τη χώρα καθώς τιμάται η εθνική γιορτή της ανεξαρτησίας και η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι καμία από τις τρεις πόλεις δεν έχει έτοιμο ένα στάδιο για να στεγάσει το διαγωνισμό, καθώς τα υπάρχοντα παρουσιάζουν προβλήματα. Μάλιστα, η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να «ρίξει» περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει τη διοργάνωση.

Κατά τα ίδια δημοσιεύματα, το Κίεβο φαίνεται να έχει το προβάδισμα (στην ίδια πόλη έγινε η Eurovision του 2005, με νικήτρια την Ελλάδα, με την Έλενα Παπαρίζου και το «My Number One», αλλά και η Eurovision Junior, το 2009 και το 2013), καθώς δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη στέγαση των αποστολών, των δημοσιογράφων και των επισκεπτών όπως το Ντνίπρο, ούτε με τις κτιριακές υποδομές του σταδίου, όπως η Οδησσός.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό της EBU, οι δύο ημιτελικοί της Eurovision του 2017 θα γίνουν στις 9 και 11 Μαΐου και ο τελικός στις 13 του ίδιου μήνα, ημερομηνίες που θα οριστικοποιηθούν (ή θα αλλάξουν), όταν ανακοινωθεί η διοργανώτρια πόλη.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top