Εκδήλωση για τη γυναίκα στη «μάχη» της ενημέρωσης

Την Δευτέρα, 7 Μαρτίου, στις 12:00

Εκδήλωση για τη γυναίκα στη «μάχη» της ενημέρωσης

Εκδήλωση με θέμα «Η Γυναίκα Στη Μάχη Της Ενημέρωσης» διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, θα μιλήσουν γυναίκες που έχουν αφήσει το δικό τους «στίγμα» στην ελληνική δημοσιογραφία.

Η εκδήλωση θα γίνει την Δευτέρα, 7 Μαρτίου, στις 12:00, στο συνεδριακό κέντρο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, (Φραγκούδη 11 & Αλ. Πάντου, Καλλιθέα).

Την εξέλιξη της γυναικείας δημοσιογραφίας από το 19ο αιώνα και την εκδοτική, δημοσιογραφική και κοινωνική δράση της Καλλιρρόης Παρρέν («Εφημερίς των Κυριών», Λύκειο των Ελληνίδων), έως την ηλεκτρονική - ψηφιακή δημοσιογραφία στον 20ό και 21ο αιώνα, θα συζητήσουν με το κοινό οι Μάρα Ζαχαρέα, Λιάνα Κανέλλη και Ευαγγελία Άντζακα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που θα συντονίσει η δημοσιογράφος και ειδική σύμβουλος του Υπουργού Επικρατείας, Βάλια Καϊμάκη, θα προβληθεί ��ιντεομήνυμα της ιδρύτριας της «The Huffington Post», Αριάννα Χάφινγκτον, ενώ η ΕΡΤ θα διαθέσει αρχειακό τηλεοπτικό υλικό για τη ζωή και το έργο της Καλλιρρόης Παρρέν.

78.jpg

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top